Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Länsförsäkringar bilförsäkring

Länsförsäkringar är ett försäkringsbolag i Sverige som erbjuder olika typer av försäkringar, inklusive bilförsäkringar. I den här artikeln kan du läsa mer om vad Länsförsäkringar bilförsäkring täcker, omdöme och pris.

Josefine

Uppdaterad 21 april, 2023

Publicerad 21 april, 2023

Bilförsäkring omfattning

Länsförsäkringar erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring. Helförsäkringen täcker skador på din egen bil oavsett vem som har orsakat olyckan. Halvförsäkringen täcker också skador på din egen bil, men inte vid olyckor där du själv orsakat skadan. Trafikförsäkringen är den lagstadgade minimiförsäkringen som krävs för alla bilar som används på allmänna vägar i Sverige och täcker skador du orsakar på andra personers egendom eller kropp.

Länsförsäkringars bilförsäkringar ger också kunden möjligheten att välja till olika tilläggsförsäkringar, såsom självriskeliminering, försäkring vid stöld eller skador på bilrutor. Dessa tilläggsförsäkringar ger extra skydd och trygghet för din bil och gör att du kan anpassa din försäkring efter dina behov.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring är den lagstadgade försäkring man måste ha i Sverige när man äger en bil enligt svensk lag. Trafikförsäkringen finns för att skydda andra så att såväl bilister, cyklister och fotgängare kan känna sig säkra i trafiken om de skulle bli påkörda.

Det innebär att om du orsakar en olycka där någon annan person eller deras egendom skadas, täcker Länsförsäkringar trafikförsäkring kostnaden för skadorna. Det kan handla om allt från mindre skador på en annan bil till allvarliga personskador som kräver sjukhusvård och rehabilitering.

Det är viktigt att notera att Länsförsäkringar trafikförsäkring inte täcker skador på din egen bil som du orsakar. För att få skydd för skador på din egen bil behöver du en helförsäkring eller halvförsäkring.

Halvförsäkring

Om din bil blir stulen eller skadas i en brand, täcker halvförsäkringen kostnaden för att reparera eller ersätta bilen upp till ett visst belopp.

Det som inte täcks av en Länsförsäkringar halvförsäkring är skador som du själv orsakat, till exempel om du kör av vägen eller kolliderar med en annan bil. För sådana skador behöver du en helförsäkring, som täcker skador på din egen bil oavsett vem som orsakade olyckan.

En annan fördel med en Länsförsäkringar halvförsäkring är att du har möjlighet att välja tilläggsförsäkringar som passar dina behov. Till exempel kan du välja till en extra försäkring för personskador eller en försäkring som täcker hyrbil vid en skada.

Helförsäkring

Länsförsäkringar helförsäkring innehåller skyddet som du får av en trafikförsäkring, skyddet som du får av en halvförsäkring samt vagnskadeskydd. Vagnskadeskydd innebär att alla yttre skador på din bil täcks. Om du bara har en halvförsäkring eller en trafikförsäkring och du skulle få en repa på lacken så kommer din försäkring inte att täcka det. 

Är Länsförsäkringar bilförsäkring bra?

På Trustpilot har Länsförsäkringar nästan 600 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 1,4 av 5 stjärnor. 87% av alla omdömen är satt med 1 stjärna och de flesta kommenterar på dåligt bemötande. Profilen på Trustpilot avser dock Länsförsäkringar generellt och omdömen kan alltså avse Länsförsäkringar bank, Länsförsäkringar fastighetsförmedling eller försäkringar hos Länsförsäkringar. Vi kan därför inte avgöra vad det genomsnittliga betyget för Länsförsäkringar försäkring är. 

På Google Recensioner finns det ett par LF-bolag som har fått omdömen. Länsförsäkringar Skåne har cirka 200 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 3,7 av 5 stjärnor. Länsförsäkringar Östgöta har 140 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4,0 av 5 stjärnor. 

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.