Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Länsförsäkringar Skåne Bilförsäkring

Länsförsäkringar Skåne erbjuder Skånes mest eftertraktade bilförsäkring, enligt dem själva. Men är den bra?

Skriven av Josefine

Publicerad 21 april, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Vilka typer av bilförsäkring erbjuder Länsförsäkringar Skåne?

Länsförsäkringar Skåne erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring för din bil. De har även en tilläggsförsäkring som de kallar för MER som innehåller ett utökat skydd för din bil med bland annat självriskreducering. 

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring är den lagstadgade försäkring man måste ha i Sverige när man äger en bil enligt svensk lag. Trafikförsäkringen finns för att skydda andra så att såväl bilister, cyklister och fotgängare kan känna sig säkra i trafiken om de skulle bli påkörda.

Det innebär att om du orsakar en olycka där någon annan person eller deras egendom skadas, täcker Länsförsäkringar Skåne trafikförsäkring kostnaden för skadorna. Det kan handla om allt från mindre skador på en annan bil till allvarliga personskador som kräver sjukhusvård och rehabilitering.

Det är viktigt att notera att Länsförsäkringar Skåne trafikförsäkring inte täcker skador på din egen bil som du orsakar. För att få skydd för skador på din egen bil behöver du en helförsäkring eller halvförsäkring.

Halvförsäkring

Om din bil blir stulen eller skadas i en brand, täcker halvförsäkringen kostnaden för att reparera eller ersätta bilen upp till ett visst belopp.

Det som inte täcks av en Länsförsäkringar Skåne halvförsäkring är skador som du själv orsakat, till exempel om du kör av vägen eller kolliderar med en annan bil. För sådana skador behöver du en helförsäkring, som täcker skador på din egen bil oavsett vem som orsakade olyckan.

En annan fördel med en Länsförsäkringar Skåne halvförsäkring är att du har möjlighet att välja tilläggsförsäkringar som passar dina behov. Till exempel kan du välja till en extra försäkring för personskador eller en försäkring som täcker hyrbil vid en skada.

Helförsäkring

Länsförsäkringar Skåne helförsäkring innehåller skyddet som du får av en trafikförsäkring, skyddet som du får av en halvförsäkring samt vagnskadeskydd. Vagnskadeskydd innebär att alla yttre skador på din bil täcks. Om du bara har en halvförsäkring eller en trafikförsäkring och du skulle få en repa på lacken så kommer din försäkring inte att täcka det. 

Är Länsförsäkringar Skånes bilförsäkring bra?

På Trustpilot har Länsförsäkringar nästan 600 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 1,4 av 5 stjärnor. 87% av alla omdömen är satt med 1 stjärna och de flesta kommenterar på dåligt bemötande. Profilen på Trustpilot avser dock Länsförsäkringar generellt och omdömen kan alltså avse Länsförsäkringar bank, Länsförsäkringar fastighetsförmedling eller försäkringar hos Länsförsäkringar. Vi kan därför inte avgöra vad det genomsnittliga betyget för Länsförsäkringar försäkring är. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen