Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Lassie Djurförsäkring

Lassie har skapat en egen djurförsäkring som hjälper till både innan och efter en olycka. Läs mer nedan!

Skriven av Josefine

Publicerad 01 mars, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.


Om Lassie djurförsäkring

Lassie är en ny försäkringsförmedlare som riktar in sig specifikt på djurförsäkringar. Grundidén med Lassie är att kunna hjälpa djurägare både innan och efter att en skada har hänt. De vill med andra ord hjälpa dig som djurägare att förebygga de skador som går att förebygga så att du slipper åka till veterinären i onödan. Sedan år 2021 har de förmedlat katt- och hundförsäkringar. 

Vem äger Lassie?

Idén bakom Lassie kommer från Hedda Båverud Olsson. Lassie är ett privatägt bolag som varken ägs av eller äger ett annat försäkringsbolag. Lassie har ett flertal investerare som bidrar med kapital till bolagets tillväxt. Lassie förmedlar djurförsäkring via ETU forsikring A/S och har sin ansvarsförsäkring hos if. 

Vad har Lassie för försäkringar?

  • Hundförsäkring

  • Kattförsäkring

  • Uppfödarförsäkring


Lassie förmedlar djurförsäkringar och hos dem kan du teckna kattförsäkring, hundförsäkring och uppfödarförsäkring. 

Lassie kontakt & kundtjänst

Du kan kontakta Lassies kundtjänst på:

För allmänna frågor gällande Lassie eller din försäkring kan du kontakta kundtjänst via chatten på hemsidan, via deras app eller genom att skicka ett mejl till hej@lassie.co. Om du har frågor gällande ett skadeärende når du Lassie både via telefon: 010-183 98 18 och mejl: skador@lassie.c

Hur gör jag en skadeanmälan till Lassie?

Du kan anmäla skada till Lassie genom:

Om du behöver göra en skadeanmälan till Lassie kan du enkelt göra det via appen eller genom att maila. Tänk på att ha alla dokument redo så att du kan bifoga dessa till skadeanmälan. Om du önskar direktreglera en skada behöver du be din veterinärklinik göra det. Direktreglering av en skada är möjligt måndag till söndag mellan kl 08-21. Tänk på att din veterinärklinik måste ringa telefonnummer 010-183 98 18 om klockan är efter 17:00.

Det här behöver du för att anmäla skada till Lassie:

  • Försäkringsnummer

  • Faktura för veterinärbesök

  • Besöksspecifikation / Journal

  • Kvitton 

  • Eventuella recept från apotek

  • Kontonummer för utbetalning


Kan jag överklaga nekad ersättning av en skada hos min hund eller katt?
Om du är missnöjd med hanteringen av en skada ska du i första hand vända dig direkt till din skadehandläggare på Lassie. Om du inte vet vem som är du skadehandläggare kan du höra av dig till Lassies kundtjänst så hjälper de dig. Om du ändå inte skulle bli nöjd efter ytterligare kontakt med skadehandläggare så kan du begära en kostnadsfri omprövning. Om du vill ompröva ett skadeärende hos Lassie behöver du sammanställa dina synpunkter och anledning till varför du har rätt för omprövning och maila det till omprovning@lassie.co

Om du fortfarande skulle vara missnöjd även efter omprövning kan du i många fall överklaga till en nämnd eller domstol. Det är alltid kostnadsfritt för dig som konsument att överklaga till en nämnd. Vilken nämnd du ska vända dig till beror på vad ärendet handlar om. Vid överklagan av beslut för ersättning av försäkring kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) då de prövar de flesta tvister mellan konsumenter och företag. 

Hållbarhet

Lassie driver ett eget initiativ som de kallar för Tassfonden i hopp om att kunna hjälpa de djurägare som inte har ekonomisk möjlighet att ha en försäkring eller betala för veterinärvård för sin bäste vän. Tassfonden bidrar till social hållbarhet för både människa och djur eftersom att det bidrar till att fler djurägare i Sverige kan ge rätt vård för sina husdjur. 

Lassie har för närvarande ingen vidare information kring miljömässiga initiativ utöver detta. 


Är Lassie bra?

Lassie har närmare 500 omdömen på Trustpilot med ett högt snittbetyg på 4,7 av 5 stjärnor. Det folk kommenterar på är snabb kundservice, vänligt och professionellt bemötande samt att direktreglering på kvällar och helger har gått smidigt till. Majoriteten av de användare som är missnöjda med försäkringen kommenterar att de inte fått ersättning för skador som, enligt Lassie, har uppkommit tidigare. 

På Google recensioner finns det endast 18 stycken recensioner med ett genomsnittligt betyg på 3,6 av 5 stjärnor. Kommentarerna är därav spridda och dessutom inte kontrollerade av Google vilket gör att källan inte blir trovärdig. 

Har Lassie rabatt?
Ja, det går att få rabatt på Lassies djurförsäkring. Lassie har två olika typer av rabatter, studentrabatt och kompisrabatt. Du kan läsa mer om de nedan.

Studentrabatt
Lassie erbjuder 350 kr rabatt för studenter genom Mecenat och Studentkortet. Det gäller ditt första år och endast för nyteckningar. Om du haft Lassie tidigare eller har försäkring hos dom idag kan du alltså inte nyttja rabatten trots att du är student och har mecenat eller studentkort. 

Kompisrabatt
Om du bjuder in en vän så får både du och din vän 350 kr rabatt på er djurförsäkring det året. Om din vän försäkrar fler än ett djur så får ni 350 kr rabatt för varje försäkrat djur. Det finns ingen begränsning vad gäller maxrabatt så om du bjuder in tillräckligt många vänner kan du få ner din försäkringskostnad till 0 kr. 

Har Lassie den bästa försäkringen?
Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen