Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Lassie Kattförsäkring

Lassie AB är en förmedlare av djurförsäkringar. Men passar Lassie kattförsäkring dig och din katt? Läs mer nedan!

Skriven av Josefine

Publicerad 10 mars, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Vad kostar Lassie kattförsäkring?

Lassie kattförsäkring skiljer sig i pris beroende på ras, ålder på katt, om det är en hona eller hane samt om katten är kastrerad eller ej. Försäkringspremien för en kattförsäkring kan därför kosta allt mellan 100 kr och 400 kr i månaden. För att få en mer exakt prisuppgift rekommenderar vi därför dig att du jämför kattförsäkring.

Vad täcker Lassie kattförsäkring?

Lassie har ett av de högsta veterinärvårdsbeloppen på marknaden. När du har en djurförsäkring hos Lassie ingår obegränsade digitala veterinärvårdssamtal så att du alltid kan be om råd ifall du ska uppsöka veterinär eller inte. I Lassies tre försäkringar Mini, Mellan och Stor ingår dessutom avlivning så att du slipper tänka på det ekonomiska om din katt skulle behöva avlivas. 

Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkring nu!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Vad ingår i Lassie Mini?

Lassie Mini är en grundläggande hundförsäkring som täcker det mest nödvändiga. Veterinärvårdsbelopp är 30 000 kr och avlivning på veterinärs ordination ingår upp till 2 000 kr. Du har också tillgång till kostnadsfria veterinärvårdssamtal om du behöver söka råd för din katts symptom. Lassie Mini täcker också tandvård vid olycksfall. 

Vad ingår inte?

I Lassie Mini ingår inte kostnader för medicin och rehabilitering. Omhändertagande på hundpensionat vid nödsituation ingår inte heller. Specialbeställt foder ordinerad av veterinär ingår inte heller i kattförsäkringen Mini. 

Vad ingår i Lassie Mellan?

I Lassie Mellan har du ett veterinärvårdsbelopp på 60 000 kr. Kostnader för medicin och rehabilitering ingår. Tand eller bettbesvär direkt orsakade av en olycka täcks av Lassie Mellan. Cellgiftsbehandling, scintografi, strålning samt MR och CT ingår. Om du inte kan ta hand om katten på grund av en nödsituation så ingår omhändertagande på kattpensionat. Dessutom ingår det kostnadsfria veterinärvårdssamtal och kostnad för avlivning upp till 2 000 kr i alla Lassies kattförsäkringar. 

Vad ingår inte?

Medicinkostnader ingår endast upp till 6 000 kr. Om din veterinär ordinerar ett foder för din katt så ingår det i Lassie Mellan men endast upp till 3 000 kr. 

Vad ingår i Lassie Stor?

Veterinärvårdsbeloppet för Lassie Stor är 150 000 kr och täcker allt det som ingår i Lassie Mellan och ännu mer. Tand eller bettbesvär direkt orsakade av en olycka täcks av försäkringen. Du får också ett skydd för medicinkostnader upp till 150 000 kr och kostnad för rehabilitering vid akut skada upp till 12 000 kr. Om veterinär skulle ordinera ett särskilt foder för din katt täcks även det upp till 6 000 kr. Utöver detta ingår förstås även det som ingår i alla Lassies kattförsäkringar vilket är obegränsat med kostnadsfria veterinärvårdssamtal samt täcker kostnad för avlivning. 

Vad ingår inte?

Kastrering eller sterilisering ingår inte. Avancerad veterinärvård så som stamcellsbehandling, genterapi och transplantation ingår inte i Lassie Stor kattförsäkring. 

Tilläggsförsäkringar:

Lassie har ett par tilläggsförsäkringar som går att lägga till på alla deras hundförsäkringar. Livförsäkring och uppfödarförsäkring samt livförsäkring med användbarhet är de tre tilläggsförsäkringar som finns hos Lassie.  

Lassie rabatt

Det går att få rabatt på Lassies djurförsäkring. Lassie har två olika typer av rabatter, studentrabatt och kompisrabatt. Du kan läsa mer om dem nedan.

Studentrabatt

Lassie erbjuder 350 kr rabatt för studenter genom Mecenat och Studentkortet. Det gäller ditt första år och endast för nyteckningar. Om du haft Lassie tidigare eller har försäkring hos dom idag kan du alltså inte nyttja rabatten trots att du är student och har mecenat eller studentkort. 

Kompisrabatt

Om du bjuder in en vän så får både du och din vän 350 kr rabatt på er djurförsäkring det året. Om din vän försäkrar fler än ett djur så får ni 350 kr rabatt för varje försäkrat djur. Det finns ingen begränsning vad gäller maxrabatt så om du bjuder in tillräckligt många vänner kan du få ner din försäkringskostnad till 0 kr. 

Fördelar med Lassie

  • Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp

  • Kan avslutas när som helst

  • Inga rasspecifika begränsningar

Nackdelar med Lassie

  • Ny aktör

  • Gäller ej för medföljande sjukdomar hos importerad katt

Lassie hundförsäkring omdöme

Lassie har närmare 500 omdömen på Trustpilot med ett högt snittbetyg på 4,7 av 5 stjärnor. Det folk kommenterar på är snabb kundservice, vänligt och professionellt bemötande samt att direktreglering på kvällar och helger har gått smidigt till. Majoriteten av de användare som är missnöjda med försäkringen kommenterar att de inte fått ersättning för skador som, enligt Lassie, har uppkommit tidigare. 

På Google recensioner finns det endast 18 stycken recensioner med ett genomsnittligt betyg på 3,6 av 5 stjärnor. Kommentarerna är därav spridda och dessutom inte kontrollerade av Google vilket gör att källan inte blir trovärdig. 

Har Lassie den bästa kattförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen