Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Funderar du på att teckna lin försäkring?

lin försäkring ser sig själva som en solklar utmanare till storbolagen. Vill du veta om lin försäkring passar dig? Läs vidare!

Skriven av Josefine

Publicerad 22 maj, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

Bild på bilväg tagen ovanifrån med lin försäkring logga för bilförsäkring som man kan jämföra på happens

Vad är lin försäkring?

lin försäkring är ett nytt försäkringsbolag som är backade av Eir försäkring. De står under tillsyn av finansinspektionen sedan 2019. lin försäkring erbjuder i dagsläget endast en typ av försäkring men har som aspiration att erbjuda fler i framtiden. På lin försäkrings hemsida delar de att de just nu jobbar på att ta fram en hemförsäkring.

Teckna försäkring hos lin försäkring

Hos lin försäkring kan du ha din bil försäkrad i den omfattning du själv väljer. lin försäkring planerar att släppa en hemförsäkring men i dagsläget så går det endast att teckna bilförsäkring hos dem. På Happens kan du jämföra flera försäkringsbolag samtidigt så att du slipper kolla varje enskilt bolag. Jämför bilförsäkringar här.

Bilförsäkring

lin Försäkring’s första och för tillfället enda försäkringsprodukt är bilförsäkring. Hos lin Försäkring kan du teckna en bilförsäkring i flera omfattningar: trafik, halv och hel. lin Försäkring satsar på billig bilförsäkring och har som aspiration att erbjuda ett lågt pris. 

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring innehåller endast det lagstadgade skyddet. Om du skulle krocka in i en annan bil eller trafikant så täcks de skadorna av trafikförsäkringen. Självrisken för trafikförsäkringen hos lin försäkring är 1 500 kr. 

Halvförsäkring

I lin’s halvförsäkring ingår skydd för brand, glasskada, stöld, kristerapi, rättsskydd, maskinskydd, bärgning och vägassistans. Självriskerna skiljer sig åt beroende på vilken skada det handlar om. Till exempel så får du betala 0 kr i självrisk för att laga ett stenskott och 2 000 kr om du behöver reparera en hel glasruta. 

Helförsäkring

Helförsäkringen hos lin försäkring innehåller allt som ingår i halvförsäkringen plus vagnskada vilket innebär att yttre skador på din bil täcks. Självklart innehåller den även det lagstadgade skyddet för trafikförsäkring. Självrisk för att nyttja vagnskadeskyddet är 4 000 kr. 

lin försäkring omdöme

lin försäkring har ingen profil för omdömen på Trustpilot och endast 7 omdömen på Google reviews. Det är därför ej möjligt i dagsläget att ge ett omdöme om lin försäkring baserat på andras upplevelser. De få omdömen som finns på Google recensioner är dock givna med ett gott betyg. 

Jämför försäkring

Innan du tecknar bilförsäkring kan det vara bra att jämföra försäkringar för att hitta den som passar dig. Det kan även vara bra att jämföra bilförsäkring för att skapa en uppfattning om vad ett rimligt pris för det skydd du behöver är. Om du redan har en bilförsäkring och huvudförfallodagen närmar sig kan det också vara en bra idé att jämföra bilförsäkring.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring nu!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring nu!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen