Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

ManyPets Djurförsäkring

ManyPets är en ny aktör på den svenska marknaden som specialiserar sig på djurförsäkringar. ManyPets vill erbjuda en djurförsäkring för alla och hundar och katter oavsett ras och ålder. Vi har samlat det viktigaste du behöver veta om ManyPets försäkring samt omdöme.

Josefine

Uppdaterad 12 juni, 2023

Publicerad 22 februari, 2023

Hedvig tar över ManyPets djurförsäkring

ManyPets kommer framöver att avveckla sin svenska verksamhet och Hedvig försäkring kommer att ta över deras kunder. Om du har ManyPets idag så kommer du att få ett erbjudande från Hedvig. Accepterar du det erbjudandet gäller ingen karenstid och allt flyter på som vanligt. Om du inte vill acceptera Hedvig's erbjudande kan du enkelt jämföra djurförsäkringar på Happens för att se vad marknaden erbjuder. Detta börjar gälla från och med 1 juli 2023.

Om ManyPets

ManyPets kommer ursprungligen från England och grundades år 2012 i London. De startade upp i Sverige år 2019 under namnet “Bought By Many” och har sedan dess blivit bland de högst rankade på hundförsäkring av Konsumenternas Försäkringsbyrå. På kort tid har de etablerat sig bland sakförsäkringsbolag och de har över 500 000 hundar och katter försäkrade hos sig i Sverige, England och USA. 

Vem äger ManyPets?

ManyPets Sverige är en filial till det brittiska moderbolaget ManyPets Ltd, som tidigare hetat Bought By Many. Försäkringsgivare till ManyPets är ett Tyskt försäkringsbolag som heter Great Lakes Insurance SE.

Vad har ManyPets för försäkringar?

  • Hundförsäkring

  • Kattförsäkring

ManyPets specialiserar sig på djurförsäkringar och erbjuder försäkring för hund och katt. I dagsläget kan man bara teckna hundförsäkring och kattförsäkring hos ManyPets och det finns alltså inga andra djurförsäkringar.

ManyPets kontakt & kundtjänst

Om du vill komma i kontakt med ManyPets kundtjänst kan du antingen ringa, mejla eller chatta. Om du går in på ManyPets hemsida kan du se alla kontaktalternativ genom att först klicka på fliken “Om oss” och sedan på “Kontakta oss”. Du kan mejla in till ManyPets support på mejladressen djursupport@manypets.com. Vill du istället chatta med kundtjänst klickar du på pratbubblan nere i högra hörnet med texten “Hjälp”. För att prata med ManyPets på telefon når du de på telefonnummer 041-088 02 02.

Hur gör jag en skadeanmälan till ManyPets?

På ManyPets kan du göra en skadeanmälan via:

  • Hemsidan

  • Mejl

För att anmäla en skada för din hund eller katt gör du det enkelt genom att logga in på ManyPets hemsida. När du är inloggad klickar du på ditt djur och sedan anmäl skada. Skadeanmälan hos ManyPets sker alltid digitalt och det går inte att posta in. Om du däremot skulle ha frågor eller behöva hjälp med din skadeanmälan kan du höra av dig till deras skadeteam via mejl djurskador@manypets.com eller telefon 010 410 70 34. 

Kan jag överklaga nekad ersättning av en skada?

Om du är missnöjd med hanteringen av ett skadeärende ska du i första hand vända dig direkt till ManyPets och begära en omprövning. ManyPets vill ha din begäran om omprövning skriftligen. Kontakta din skadehandläggare eller ManyPets skadeteam på telefonnummer 010 410 70 34 eller på mejladressen djurskador@manypets.com. Tänk på att det här måste göras inom 6 månader efter att beslut har givits av handläggare. Det är ditt ansvar att visa att du har rätt till ersättning. Därför är det viktigt att du läser försäkringsvillkoren noggrant.

Om du fortfarande skulle vara missnöjd även efter omprövning kan du i många fall överklaga till en nämnd eller domstol. Det är alltid kostnadsfritt för dig som konsument att överklaga till en nämnd. Vilken nämnd du ska vända dig till beror på vad ärendet handlar om. Vid överklagan av beslut för ersättning av djurförsäkring kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) då de prövar de flesta tvister mellan konsument och företag. 

Hållbarhet

ManyPets har ingen info om hur de ser på hållbarhet på sin svenska hemsida. Om man däremot går in på deras brittiska hemsida kan man läsa artiklar med råd om hur man kan minska sitt husdjurs klimatavtryck samt göra ett test för att se hur stort klimatavtryck just ditt husdjur har. Eftersom att kommunikationen gällande hållbarhet på ManyPets hemsida i Sverige är obefintlig kan vi inte direkt svara på hur ManyPets Sverige’s hållbarhetspolicy ser ut. 

ManyPets betyg och omdöme

ManyPets Sverige har fler än 650 omdömen på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på 4,1 av 5 stjärnor. Det folk kommenterar mest på är snabb och trevlig service under skadereglering och att försäkringspremien höjts avsevärt efter varje försäkringsår. 

På Google har ManyPets Sverige endast 37 recensioner och ett genomsnittligt betyg på 2,6 av 5 stjärnor. På Google anmärker folk på hög försäkringspremie. Värt att nämna är dock att Google inte verifierar sina omdömen. Recensioner för ManyPets på Google bör därmed inte ses som lika pålitliga som t.ex. Trustpilot. 

De har även över 6000 omdömen på feefo där de tidigare har bett om omdömen aktivt. ManyPets har ett genomsnittligt betyg på 4,4 av 5 stjärnor. De flesta 5-stjärniga betygen har kommenterat på att service och skadereglering är snabb och smidig.

Är ManyPets bra?

ManyPets har blivit topprankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå flera år i rad. Tillsammans med Lassie hundförsäkring har de fått betyg 4,7 av Konsumenternas jämförelse av hundförsäkring. Konsumenternas försäkringsbyrå poängsätter försäkringar utan att ta hänsyn till rasbegränsningar, kön och andra villkor. Betyget är därför generellt vilket innebär att det fortfarande kan finnas begränsningar för just din hund eller katt i försäkringsskyddet hos ManyPets. Därför är det alltid viktigt att du jämför djurförsäkring innan du tecknar. 

Har ManyPets rabatt?

Ja ManyPets erbjuder rabatt när man försäkrar två eller fler djur på samma försäkring. Du får då 15% samlingsrabatt på din djurförsäkring hos ManyPets. ManyPets erbjuder ingen annan rabatt som till exempel valprabatt, kattungerabatt eller medlemsrabatt.

Har ManyPets den bästa djurförsäkringen? 

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.