Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

ManyPets Hundförsäkring - Allt du behöver veta

ManyPets är en ny uppstickare på marknaden bland hundförsäkringar och har på kort tid blivit topprankade av Konsumenternas försäkringsbyrå. Vi har samlat all info du behöver veta om ManyPets hundförsäkring så att du lättare kan jämföra försäkring.

Josefine

Uppdaterad 12 juni, 2023

Publicerad 15 mars, 2023

Inzoomad bild på en glad mops som ler med öppen mun framför kameran. ManyPets logga uppe i det vänstra hörnet.

Hedvig tar över ManyPets kunder

ManyPets kommer framöver att avveckla sin svenska verksamhet och Hedvig försäkring kommer att ta över deras kunder. Om du har ManyPets idag så kommer du att få ett erbjudande från Hedvig. Accepterar du det erbjudandet gäller ingen karenstid och allt flyter på som vanligt. Om du inte vill acceptera Hedvig's erbjudande kan du enkelt jämföra djurförsäkringar på Happens för att se vad marknaden erbjuder. Detta börjar gälla från och med 1 juli 2023.


Vad kostar ManyPets Hundförsäkring?

Priset för ManyPets hundförsäkring varierar beroende på hundens ålder, ras, om den är kastrerad, om den är registrerad i SKK samt vilket veterinärvårdsbelopp och vilka självrisker du väljer. För en hundförsäkring hos ManyPets kan du räkna med att få betala allt mellan 300 kr till 1000 kr per månad.  Om du vill ha ett specifikt pris för hundförsäkring kan du göra en jämförelse här.


Vad täcker ManyPets Hundförsäkring?

ManyPets har tre olika omfattningar på sin hundförsäkring: Bas, Standard och Premium. Veterinärvårdsbeloppen och innehållet skiljer sig mellan de tre olika nivåerna och de kostar förstås olika mycket. Oavsett vilken omfattning du väljer på din hundförsäkring så ingår alltid dolda fel, avlivning och kremering samt videosamtal med veterinär.


Det här ingår alltid i ManyPets hundförsäkring:

  • Veterinärbesök via FirstVet

  • Ersättning för avlivning och kremering upp till 2 000 kr

  • Dolda fel


Vad ingår i ManyPets Bas?

Ett veterinärvårdsbelopp på 30 000 kr och skydd för det mest grundläggande. ManyPets Bas är precis som det låter en bas-försäkring för din hund. Tandvård ingår men endast vid olycksfall. Dolda fel ingår förutsatt att din hund genomgått en veterinärbesiktning före fyra månaders ålder och att det är något medfött som inte kunnat uppvisas då. 

Vad ingår inte?

Magnetkameraundersökning, datortomografiundersökning och scintigrafi ingår inte i ManyPets Bas. Cellgiftsbehandling och strålbehandling ingår inte heller i Bas. Livförsäkring för din hund ingår inte. Ersättning för kostnad för receptbelagda mediciner och rehabilitering ingår inte. Tandsjukdomar och tandvård som inte är direkt orsak av ett olycksfall ingår inte. 

Vad ingår i ManyPets standard?

Ett veterinärvårdsbelopp på 60 000 kr och skydd för det mesta. Medicin som rekommenderas av veterinär ingår upp till veterinärvårdsbeloppet. Även nödvändig tandvård vid sjukdomar ingår också utöver tandvård för olycksfall. Behandling för beteenderubbningar i upp till 6 månaders tid ingår också i Standard. Även kostnader för rehabilitering och bland annat akupunktur, vattentrask, simning, fysioterapi och laserbehandling ingår upp till 6 000 kr om en veterinär fastställt att det finns ett behov för din hund. 

Vad ingår inte?

Livförsäkring ingår inte i Standard men går däremot att lägga till som en tilläggsförsäkring. Ersättningsnivåerna är också något lägre än i ManyPets Premium.

Vad ingår i ManyPets Premium?

Premium är det största skyddet av deras hundförsäkringar. Ett veterinärvårdsbelopp om 140 000 kr med en livförsäkring inlkuderad i försäkringspremien. Rehabilitering ingår upp till 14 000 kr och ordinerat foder av veterinär ingår upp till 7 000 kr. För behandling av beteenderubbningar ingår det upp till 12 månader. 

Vad ingår inte?

Tidigare besvär ingår inte om man inte lägger till det som ett tillval och extra skydd i sin hundförsäkring. 

Tilläggsförsäkringar

ManyPets har tre olika tilläggsförsäkringar som kan läggas till på hundförsäkringen. De tre tilläggen är Livförsäkring, Tidigare besvär och Pengar Tillbaka. Livförsäkring för din hund går endast att lägga till på Bas och Standard eftersom att den ingår i priset av Premium. Om du vill att tidigare besvär ska täckas av din hundförsäkring kan du lägga till det tillägget oavsett om du har Bas, Standard eller Premium. Om du inte lägger till ‘Tidigare besvär’ och behöver veterinärvård för en tidigare sjukdom eller skada så kommer du behöva bekosta det själv. 

Med tilläggsförsäkringen Pengar Tillbaka ger ManyPets dig 20% av försäkringspremien tillbaka om du inte har nyttjat försäkringen under året. Med andra ord får du 20% återbäring för varje skadefritt år. 


Försäkra gammal hund

ManyPets har ingen övre åldersgräns för hundar som kan försäkras hos dem. Det går att försäkra en gammal hund hos ManyPets men däremot slutar livförsäkringen att gälla när hunden fyller 10 år. 


Rabatt på ManyPets hundförsäkring

ManyPets erbjuder rabatt när man försäkrar två eller fler djur på samma försäkring. Du får då 15% samlingsrabatt på din djurförsäkring hos ManyPets. ManyPets erbjuder ingen annan rabatt som till exempel valprabatt, kattungerabatt eller medlemsrabatt.


Fördelar med ManyPets försäkring:

  • Ingen övre åldersgräns

  • Inga rasspecifika begränsningar

  • Rankat högt hos Konsumenternas 4 år i rad


Nackdelar med ManyPets försäkring:

  • Hög försäkringspremie

  • Inget medicinskydd i Bas


ManyPets hundförsäkring omdöme

ManyPets Sverige har fler än 650 omdömen på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på 4,1 av 5 stjärnor. Det folk kommenterar mest på är snabb och trevlig service under skadereglering och att försäkringspremien höjts avsevärt efter varje försäkringsår. 

På Google har ManyPets Sverige endast 37 recensioner och ett genomsnittligt betyg på 2,6 av 5 stjärnor. På Google anmärker folk på hög försäkringspremie. Värt att nämna är dock att Google inte verifierar sina omdömen. Recensioner för ManyPets på Google bör därmed inte ses som lika pålitliga som t.ex. Trustpilot. 

De har även över 6000 omdömen på feefo där de tidigare har bett om omdömen aktivt. ManyPets har ett genomsnittligt betyg på 4,4 av 5 stjärnor. De flesta 5-stjärniga betygen har kommenterat på att service och skadereglering är snabb och smidig.

ManyPets har blivit topprankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå flera år i rad. Tillsammans med Lassie hundförsäkring har de fått betyg 4,7 av Konsumenternas jämförelse av hundförsäkring. Konsumenternas försäkringsbyrå poängsätter försäkringar utan att ta hänsyn till rasbegränsningar, kön och andra villkor. Betyget är därför generellt vilket innebär att det fortfarande kan finnas begränsningar för just din hund eller katt i försäkringsskyddet hos ManyPets. Därför är det alltid viktigt att du jämför djurförsäkring innan du tecknar. 

Har ManyPets den bästa hundförsäkringen? 

Vilket skydd som passar bäst för dig och din hund skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och din hund rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.