Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

ManyPets Kattförsäkring - Allt du behöver veta

ManyPets är en ny uppstickare på marknaden bland kattförsäkringar och har på kort tid blivit topprankade av Konsumenternas försäkringsbyrå. Vi har samlat all info du behöver veta om ManyPets kattförsäkring så att du lättare kan jämföra försäkring.

Josefine

Uppdaterad 12 juni, 2023

Publicerad 15 mars, 2023


Hedvig tar över ManyPets djurförsäkring

ManyPets kommer framöver att avveckla sin svenska verksamhet och Hedvig försäkring kommer att ta över deras kunder. Om du har ManyPets idag så kommer du att få ett erbjudande från Hedvig. Accepterar du det erbjudandet gäller ingen karenstid och allt flyter på som vanligt. Om du inte vill acceptera Hedvig's erbjudande kan du enkelt jämföra djurförsäkringar på Happens för att se vad marknaden erbjuder. Detta börjar gälla från och med 1 juli 2023.

Vad kostar ManyPets Kattförsäkring?

Priset för ManyPets kattförsäkring varierar beroende på kattens ålder, ras, om den är kastrerad samt vilket veterinärvårdsbelopp och vilka självrisker du väljer. För en kattförsäkring hos ManyPets kan du räkna med att få betala allt mellan 100 kr till 500 kr per månad.  Om du vill ha ett specifikt pris för kattförsäkring kan du göra en jämförelse här.

Vad täcker ManyPets Kattförsäkring?

ManyPets har tre olika omfattningar på sin hundförsäkring: Bas, Standard och Premium. Veterinärvårdsbeloppen och innehållet skiljer sig mellan de tre olika nivåerna och de kostar förstås olika mycket. Oavsett vilken omfattning du väljer på din kattförsäkring så ingår alltid dolda fel, avlivning och kremering samt videosamtal med veterinär.

Det här ingår alltid i ManyPets kattförsäkring:

  • Veterinärbesök via FirstVet

  • Ersättning för avlivning och kremering upp till 2 000 kr

  • Dolda fel

Vad ingår i ManyPets Bas?

Ett veterinärvårdsbelopp på 30 000 kr och skydd för det mest grundläggande. ManyPets Bas är precis som det låter en bas-försäkring för din katt. Tandvård ingår men endast vid olycksfall. Dolda fel ingår förutsatt att din katt har genomgått en veterinärbesiktning före fyra månaders ålder och att det är något medfött som inte kunnat uppvisas vid det tillfället. 


Vad ingår inte?

Magnetkameraundersökning, datortomografiundersökning och scintigrafi ingår inte i ManyPets Bas. Cellgiftsbehandling och strålbehandling ingår inte heller i Bas. Livförsäkring för din katt ingår inte. Ersättning för kostnad för receptbelagda mediciner och rehabilitering ingår inte. Tandsjukdomar och tandvård som inte är direkt orsak av ett olycksfall ingår inte. 


Vad ingår i ManyPets Standard?

Ett veterinärvårdsbelopp på 60 000 kr och skydd för det mesta. Medicin som rekommenderas av veterinär ingår upp till veterinärvårdsbeloppet. Även nödvändig tandvård vid sjukdomar ingår också utöver tandvård för olycksfall. Behandling för beteenderubbningar i upp till 6 månaders tid ingår också i Standard. Även kostnader för rehabilitering och bland annat akupunktur, vattentrask, simning, fysioterapi och laserbehandling ingår upp till 6 000 kr om en veterinär fastställt att det finns ett behov för din katt. 


Vad ingår inte?

Livförsäkring ingår inte i Standard men går däremot att lägga till som en tilläggsförsäkring. Ersättningsnivåerna är också lägre än i ManyPets Premium.


Vad ingår i ManyPets premium?

Premium är det största skyddet av deras kattförsäkringar. Ett veterinärvårdsbelopp om 140 000 kr med en livförsäkring inkluderad i försäkringspremien. Rehabilitering ingår upp till 14 000 kr och ordinerat foder av veterinär ingår upp till 7 000 kr. För behandling av beteenderubbningar ingår det upp till 12 månader. 

Vad ingår inte?

Tidigare besvär ingår inte utan måste läggas till som ett tillval om man vill ha det extra skyddet i sin hundförsäkring. 

Tilläggsförsäkringar

ManyPets har tre olika tilläggsförsäkringar som kan läggas till på kattförsäkringen. De tre tilläggen är Livförsäkring, Tidigare besvär och Pengar Tillbaka. Livförsäkring för din katt går endast att lägga till på Bas och Standard eftersom att den ingår i priset av Premium. Om du vill att tidigare besvär ska täckas av din kattförsäkring kan du lägga till det tillägget oavsett om du har Bas, Standard eller Premium. Om du inte lägger till ‘Tidigare besvär’ och behöver veterinärvård för en tidigare sjukdom eller skada så kommer du att behöva bekosta det själv. 

Med tilläggsförsäkringen Pengar Tillbaka ger ManyPets dig 20% av försäkringspremien tillbaka om du inte har nyttjat försäkringen under året. Med andra ord får du 20% återbäring för varje skadefritt år. 


Försäkra gammal katt

ManyPets har ingen övre åldersgräns för katter som kan försäkras hos dem. Det går med andra ord bra att försäkra en gammal katt hos ManyPets. Viktigt att tänka på är dock att livförsäkringen slutar att gälla när katten fyller 10 år. 

Rabatt på ManyPets kattförsäkring

ManyPets erbjuder rabatt när man försäkrar två eller fler djur på samma försäkring. Du får då 15% samlingsrabatt på din djurförsäkring hos ManyPets. ManyPets erbjuder ingen annan rabatt som till exempel valprabatt, kattungerabatt eller medlemsrabatt.


Fördelar med ManyPets försäkring:

  • Ingen övre åldersgräns

  • Inga rasspecifika begränsningar

  • Rankat högt hos Konsumenternas 4 år i rad

Nackdelar med ManyPets försäkring:

  • Hög försäkringspremie

  • Inget medicinskydd i Bas


ManyPets kattförsäkring omdöme

ManyPets Sverige har fler än 650 omdömen på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på 4,1 av 5 stjärnor. Det folk kommenterar mest på är snabb och trevlig service under skadereglering och att försäkringspremien höjts avsevärt efter varje försäkringsår. 


På Google har ManyPets Sverige endast 37 recensioner och ett genomsnittligt betyg på 2,6 av 5 stjärnor. På Google anmärker folk på hög försäkringspremie. Värt att nämna är dock att Google inte verifierar sina omdömen. Recensioner för ManyPets på Google bör därmed inte ses som lika pålitliga som t.ex. Trustpilot. 

De har även över 6000 omdömen på feefo där de tidigare har bett om omdömen aktivt. ManyPets har ett genomsnittligt betyg på 4,4 av 5 stjärnor. De flesta 5-stjärniga betygen har kommenterat på att service och skadereglering är snabb och smidig.

ManyPets har blivit topprankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå flera år i rad. Tillsammans med Lassie hundförsäkring har de fått betyg 4,7 av Konsumenternas jämförelse av hundförsäkring. Konsumenternas försäkringsbyrå poängsätter försäkringar utan att ta hänsyn till rasbegränsningar, kön och andra villkor. Betyget är därför generellt vilket innebär att det fortfarande kan finnas begränsningar för just din hund eller katt i försäkringsskyddet hos ManyPets. Därför är det alltid viktigt att du jämför djurförsäkring innan du tecknar. 


Har ManyPets den bästa kattförsäkringen? 

Vilket skydd som passar bäst för dig och din katt skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och din katt rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.