Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Fördelar med att ha en hundförsäkring

Undrar du om du behöver en hundförsäkring? Varför ska man ha en hundförsäkring? Läs vidare för att se alla fördelar med att ha en hundförsäkring.

Skriven av Josefine

Publicerad 21 september, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

Ett skydd för din hund

Att välkomna en fyrbent vän in i familjen är en glädje som många inte vill vara utan. Hundar ger oss ovillkorlig kärlek, sällskap och glädje. Men med hundägarskap kommer också ansvar och du behöver se till att vovven får ett hälsosamt och friskt liv. En hundförsäkring kan vara ett viktigt verktyg för att säkerställa både din hunds välbefinnande och din egen ekonomiska trygghet.

Måste man ha hundförsäkring enligt lag?

Det finns ingen lag i Sverige som säger att man måste ha försäkring på sin hund. Precis som med en hemförsäkring så är hundförsäkring något valfritt som man kan välja själv om man vill ha eller inte.

Vad finns det för fördelar med att ha en hundförsäkring?

En fördel med att ha en hundförsäkring kan vara ekonomisk trygghet. Om din hund skulle råka ut för en olycka eller bli sjuk, kan de medicinska kostnaderna snabbt bli betungande. En hundförsäkring kan täcka dessa kostnader, inklusive veterinärbesök, operationer och medicinering. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att behöva fatta svåra ekonomiska beslut när det gäller din hunds hälsa.

Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Kan det vara bra att jämföra hundförsäkringar?

För att hitta rätt hundförsäkring för dig och din vovve så kan det vara en god idé att jämföra hundförsäkringar på både innehåll och pris. Hos oss på Happens erbjuder vi ett av marknadens bredaste jämförelser för just hundförsäkringar helt kostnadsfritt. Hundförsäkringar kommer i olika former och prisklasser, vilket gör att det kan vara att anpassa försäkringen efter din hunds behov och din ekonomiska situation. Just därför kan det vara viktigt att jämföra för att kunna vara säker på att du har rätt skydd till ett schysst pris.

Hur jämför jag hundförsäkring?

Precis som med andra typer av försäkringar kan det vara viktigt att jämföra olika alternativ innan du väljer en hundförsäkring. På Happens kan du enkelt jämföra hundförsäkringar från flera olika försäkringsaktörer samtidigt. Det är kostnadsfritt att jämföra hundförsäkring på Happens och tar bara någon minut. 

Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver jag en hundförsäkring?

Om din hund skulle bli sjuk eller skada sig så kan en hundförsäkring fungera som ett ekonomiskt skyddsnät. Det kan vara så att man inte lägger undan så pass mycket pengar till hunden att de har råd att betala för akut veterinärvård. Just därför kan det vara en god idé att teckna en hundförsäkring om man vill slippa stå för hela veterinärkostnaden själv om det skulle hända din hund något.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen