Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Paydrive Bilförsäkring

Paydrive erbjuder bilförsäkring som är prissatt individuellt efter hur du kör. Nedan finns information och omdöme för Paydrive bilförsäkring.

Skriven av Josefine

Publicerad 14 april, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Vad är Paydrive bilförsäkring?

Paydrive bilförsäkring är en innovativ försäkring för din bil där tanken är att du endast betalar för de mil du kör med bilen samt hur säkert du kör. Desto säkrare du kör desto lägre kostnad får du. Försäkringsgivare åt Paydrive försäkring är Protector.

Vad ingår i Paydrive bilförsäkring?

Paydrive erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Allrisk ingår alltid i Paydrives bilförsäkring och täcker oförutsedda och plötsliga skador i kupé, bagageutrymme samt om man tappar bort bilnyckeln eller råkar tanka fel. Paydrive har ett av marknadens största skydd för allrisk med ersättningsnivå upp till 70 000 kr. 

I Paydrives halvförsäkring ingår skydd för glasskada på din bil. Självrisk för stenskott är 0 kr och självrisk för att byta glasruta är 1 500 kr. I halvförsäkringen har du även skydd för maskinskada så länge din bil är yngre än 10 år och har gått mindre än 15 000 mil.

Du kan lägga till Paydrives Pluspaket för 99 kr i månaden om du har en halvförsäkring eller helförsäkring. Du får då självriskreducering vid parkeringsskada, djurkollision och skadegörelse. Du får även hyrbil upp till 60 dagar. Olycksfallsförsäkring vid trafikskada ingår också för dig som förare och för dina medpassagerare. 

Paydrive trafikförsäkring

Täcker skada på motpartens bil samt personskador.

Paydrive Halvförsäkring

Gäller för brand-, glas-, stöld-, räddning-, allrisk-, maskin- och rättsskyddsskador samt kringförsäkring. Maskinskademomentet gäller till bilen är 10 år från första registrering eller till att bilen gått mer än 15 000 mil. Allrisken gäller för till exempel spill på säten, för borttappad nyckel och sanering vid feltankning.

Paydrive Helförsäkring

Ersätter skador på din egen bil om du krockar eller råkar ut för skadegörelse. Den ersätter också skador genom andra yttre olyckshändelser, t.ex. om ett träd blåser ner på bilen.

Är Paydrive bilförsäkring bra?

På Trustpilot har Paydrive över 1 000 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,3 av 5 stjärnor. 37% av alla omdömen är betygsatta med 5 stjärnor och 34% av alla omdömen är betygsatta med 1 stjärna. De som är missnöjda kommenterar att de upplever kundtjänsten som svårnådd och att de inte lyckats säga upp försäkringen och fått återkoppling. De som är nöjda med paydrive bilförsäkring kommenterar att de har en väldigt låg försäkringskostnad och att försäkringen är smidig. 

Erbjuder Paydrive rabatt på bilförsäkring?

Ja, Paydrive erbjuder 10% rabatt till de bilägare som kopplar upp sig på Paydrive Direct vilket innebär att kördata kan samlas in dagligen för en mer korrekt mätning. Paydrive direct finns inte tillgänglig för alla bilmärken och årsmodeller.

Paydrive direct finns tillgängligt för:

  • Tesla

  • Porsche - vissa modeller

  • Ford - årsmodell 2019 eller senare

  • Volkswagen - årsmodell 2015 eller senare

  • Volvo, årsmodell 2012 eller senare

Har Paydrive den bästa bilförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och din bil skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och din bil rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan flera bilförsäkringar. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen