Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Paydrive försäkring - omdöme och betyg

Paydrive försäkring erbjuder en unik bilförsäkring som skiljer sig från konkurrenterna. Vi har samlat allt du behöver veta om Paydrive bilförsäkring så att du kan göra en bra jämförelse av din försäkring.

Josefine

Uppdaterad 30 maj, 2023

Publicerad 28 mars, 2023


Om Paydrive

Idén om Paydrive sträcker sig bak till 2013 då bolaget grundades. Ett par år senare, år 2016, rullar bilförsäkringen ut på marknaden med Gjensidige som försäkringsgivare. Gjensidige är dock inte längre försäkringsgivare. Paydrive erbjuder en bilförsäkring där du som försäkringstagare betalar för de mil du kör. Försäkringspremien baseras också på hur säkert du kör vilket innebär att du får en mer rättvis premie. Om du kör säkert och få mil så får du en månadskostnad där dessa faktorer reflekteras i priset. 

Vem äger Paydrive försäkring?

Paydrive är grundat av Andreas Broström år 2013 och sedan dess har det tillkommit investerare som också äger aktie-andelar i Paydrive. NFT Ventures, ett riskkapitalbolag, äger 20,39% och har i dagsläget det största innehavet. Gjensidige forsikring ASA äger 12,6% och har tidigare varit försäkringsgivare till Paydrive. Sedan år 2021 är Protector försäkringsgivare till Paydrives försäkringar. Andra företag som också äger andelar av Paydrive försäkring är Telia Company AB och Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag. 

Vilka försäkringar erbjuder Paydrive?

Paydrive erbjuder enbart bilförsäkring. Hos Paydrive kan du ha en trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Det finns även tilläggsförsäkringar så som hyrbilstillägg och självriskreducering.

Paydrive bilförsäkring:

  • Trafikförsäkring

  • Halvförsäkring

  • HelförsäkringPaydrive kontakt & kundtjänst

Om du behöver kontakta Paydrives kundtjänst går det snabbast att skicka ett meddelande i inloggat läge via “Mitt Paydrive”. Om du inte har en specifik fråga utan en generell så kan du gå in på deras hemsida och fylla i ett kontaktformulär. Vill du istället få hjälp över telefon kan du ringa 08 411 02 00 helgfria vardagar under kontorstider. 

Paydrive telefonnummer: 08 411 02 00

Hur gör jag en skadeanmälan till Paydrive?

Om du behöver anmäla en skada till Paydrive fyller du i ett skadeformulär digitalt. Skadan anmäls då till Paydrives försäkringsgivare Protector Försäkring. För att komma till skadeformuläret går du in på Paydrives hemsida och klickar på “Skada” i menyn eller “Anmäl skada” längst ner på sidan.

Kan jag överklaga nekad ersättning av en skada?

Om du har klagomål och är missnöjd kan du kontakta Paydrives klagomålsansvarig Andreas Broström på info@paydrive.se. Inkomna klagomål besvaras inom 14 dagar. Du har rätt att begära omprövning om du anser att du har rätt till ersättning för en skada.  

Om du fortfarande skulle vara missnöjd även efter omprövning kan du i många fall överklaga till en nämnd eller domstol. Det är alltid kostnadsfritt för dig som konsument att överklaga till en nämnd. Vilken nämnd du ska vända dig till beror på vad ärendet handlar om. Vid överklagan av beslut för ersättning av försäkring kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) då de prövar de flesta tvister mellan konsumenter och företag. 

Hållbarhet

Sedan 1 mars 2023 visar Paydrive ett individuellt CO2 avtryck baserat på hur bilen körs. Detta är kostnadsfritt för alla som har bilförsäkring hos Paydrive och bidrar till miljömässig hållbarhet på så vis att bilförare lättare kan hålla koll på och påverka sitt egna koldioxidavtryck. Som försäkringstagare till Paydrive bilförsäkring hittar man sitt individuella koldioxidavtryck i inloggat läge på “mitt Paydrive”. 


Är Paydrive bra?

På Trustpilot har Paydrive över 1 000 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,3 av 5 stjärnor. 37% av alla omdömen är betygsatta med 5 stjärnor och 34% av alla omdömen är betygsatta med 1 stjärna. De som är missnöjda kommenterar att de upplever kundtjänsten som svårnådd och att de inte lyckats säga upp försäkringen och fått återkoppling. De som är nöjda med paydrive bilförsäkring kommenterar att de har en väldigt låg försäkringskostnad och att försäkringen är smidig. Omdöme för Paydrive kan med stor säkerhet baseras på omdömen från Trustpilot vilket ger ett samlat betyg på knappt 3 stjärnor.

Erbjuder Paydrive rabatt?

Ja, Paydrive erbjuder 10% rabatt till de bilägare som kopplar upp sig på Paydrive Direct vilket innebär att kördata kan samlas in dagligen för en mer korrekt mätning. Paydrive direct finns inte tillgänglig för alla bilmärken och årsmodeller. 

Paydrive direct finns tillgängligt för:

  • Tesla

  • Porsche - vissa modeller

  • Ford - årsmodell 2019 eller senare

  • Volkswagen - årsmodell 2015 eller senare

  • Volvo, årsmodell 2012 eller senare

Har Paydrive den bästa försäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt försäkringsbehov skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.