Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Recept på matlådor - enkla och billiga

Om du tar med dig matlåda till jobbet istället för att köpa lunch ute så kan du spara över 10 000 kr per år. Men vad ska man laga då? Happens tipsar!

Skriven av Josefine

Publicerad 27 juni, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Billig matlåda som man kan ta med sig som lunch till jobbet och spara över 20 000 kr per år

Så mycket kostar lunchen ute på stan

Om du äter lunch för en hundring varje arbetsdag så kan du spara upp till 20 000 kr per år genom att ta med matlåda till jobbet. Det kan kännas tråkigt i början men när du sedan är van kommer du garanterat att fortsätta när du inser hur mycket pengar du sparar. 

Spara pengar på matlåda

Det allra lättaste sättet att hålla fast vid att alltid ta med sig matlåda är att göra storkok under helgen och portionera ut de i matlådor. Genom att göra det sparar du både tid och pengar på att ta med dig matlåda. 

Lunchlåda

Nedan har vi listat 5 enkla recept på matlådor som inte kostar mer än 10 kr per portion. Du kan enkelt byta ut råvaror efter säsong och preferens. Alla dessa recept går att göra vegetariska och veganska. 

Morotssoppa recept

Morotssoppa

Ingredienser 4 port:

Morötter - 500 g 

Gul lök - 2 st

Vatten - 8 dl

Grönsaksbuljong - 2 st

Matlagningsgrädde - 2 ½ dl

Gör så här: Skiva löken och fräs i smör i en kastrull. 

Tillsätt morötter, vatten och buljongtärningar. Låt koka i ca 15 min. Tillsätt sedan matlagningsgrädde och koka upp. Färdigt!

Blond stroganoff

Ingredienser 4 port:

Gul lök - 1 st

Falukorv - 550 g.

Lätt créme fraiche tomat och basilika - 2 dl

Mjölk - 1 dl

Torkad timjan - 1 tsk

Morötter 3 st

Ris - 4 port

Gör så här: Hacka lök och korv i bitar. Stek lök och korv i olja i en stekpanna eller gryta. Ha i créme fraiche, mjölk, timjan samt peppar och låt allt värmas upp. Skala och riv morötter. Servera stroganoffen med ris och morötter. 

Pasta carbonara

Ingredienser 4 port:

Spaghetti - 500 g

Bacon - 2 pkt

Ägg - 4 st

Vispgrädde - 1 dl

Parmesan - 2 dl

Salt

Peppar

Gör så här: Koka spaghetti enligt anvisningar på förpackningen. Klipp bacon i små bitar och stek dem knapriga. Vispa ägg, grädde, parmesan och salt och peppar i en bunke. När pastan är färdigkokt häller du av vattnet och häller ner såsblandningen i kastrullen. Låt sedan carbonaran värmas upp under omrörning. 

Chili con carne 

Ingredienser 4 port: 

Färs (kött-, kyckling- eller soja) - 500 g

Tomatpuré - 2 msk

Chilipulver - 1-2 krm

Vita bönor tomatsås - 2 förpackningar

Majs på burk

Vatten - ½ dl

Ris - 4 port

Gör så här: Stek färsen i olja. Rör ner tomatpuré och krydda med salt, peppar och chilipulver. Rör ner vita bönor i tomatsås, majs (inklusive spad) och vatten. Låt sjuda i 5-10 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med ris. Klart!

Makaronilåda

Ingredienser 4 port:

Makaroner - 500 g

Gul lök

Rökt skinka - 200 g

Ägg - 3 st

Mjölk - 4 dl

Gör så här: Koka makaronerna enligt anvisningar på förpackningen. Medans pastan kokar kan du hacka lök och tärna skinkan och sedan steka det i en stekpanna med smör. Vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt salt, svartpeppar och eventuellt lite muskotnöt. Häll äggblandningen över makaronblandningen i formen. Placera formen i den förvärmda ugnen och grädda i 30 minuter eller tills ytan har fått en lagom gyllenbrun färg. Ta ut formen från ugnen och låt den svalna något innan du serverar.

Spara pengar på mer än matlådan

Visste du att du kan spara flera tusenlappar på dina försäkringar genom ett enkelt knapptryck? När du jämför försäkring på Happens så får du en lista med flera alternativ och du får även en rekommendation på vilket val som vi tror passar dig bäst utifrån pris och innehåll. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen