Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Rusta din privatekonomi för lågkonjunkturen - Så tar du kontroll över din ekonomi

Lågkonjunkturen är här och då är det hög tid att se över sin ekonomi. Det finns många små justeringar vi kan göra i vår vardag och i våra liv för att spara mer pengar. Här kommer en lista med tips på hur du kan rusta din privatekonomi för lågkonjunkturen.

Josefine

Uppdaterad 07 juli, 2023

Publicerad 28 juni, 2023

Man sitter med en laptop och jämför försäkring på Happens för att ta kontroll över sin privatekonomi och rusta för lågkonjunktur

Ta kontroll över din ekonomi

Att rusta sin privatekonomi är viktigt, särskilt i tider av ekonomisk osäkerhet och lågkonjunktur. För de som saknar en buffert eller inte är medlemmar i en a-kassa kan ekonomiska utmaningar bli svåra att hantera. Men det finns åtgärder som kan vidtas för att stärka ekonomin både på kort och lång sikt.

Medveten konsumption

Shoppa endast när det är absolut nödvändigt och undvik impulsköp. Kan tänkas självklart men det tåls att sägas igen. Det finns mycket saker vi lägger pengar på som vi kanske inte riktigt behöver. Bara för att du tekniskt sett har pengarna på ditt konto betyder det inte att det är rätt läge att spendera dem. 

Överflödiga abonnemang

Säg upp abonnemang och prenumerationer som inte är nödvändiga eller som kan vara överflödiga. Ofta har vi fler än en streamingtjänst som vi dessutom sällan använder. Fundera över om du verkligen behöver alla abonnemang du har och stäng ner de som är överflödiga. 

Sälj det du inte använder

Sälj saker som du inte längre behöver eller använder för att generera extra pengar. Facebook marketplace, Blocket och Tradera är bra exempel på hemsidor där du enkelt kan sälja dina gamla möbler. 

Omförhandla lån

Överväg att omförhandla ditt bolån för att få bättre lånevillkor och undersök möjligheten att konsolidera mindre lån för att minska räntekostnaderna.

Sänk dina försäkringskostnader

Försäkringar är något som vi ofta låter rulla på men faktum är att du kan spara mycket pengar på att jämföra dina försäkringar varje år. På Happens kan du enkelt jämföra försäkringar på både innehåll och pris, helt gratis! 

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.