Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Så hittar du den bästa bilförsäkringen

Guide till den bästa bilförsäkringen

Josefine

Uppdaterad 06 juli, 2023

Publicerad 24 maj, 2023

Bilden visar en man som sitter vid ett bord med en laptop och en mobiltelefon framför sig. Han är engagerad i att jämföra försäkringar på happens.

Guide till den bästa bilförsäkringen

Så hittar du det bästa skyddet för din bil

1. Utvärdera dina behov

För att hitta den bästa bilförsäkringen behöver du först utvärdera dina specifika behov. Fråga dig själv: Vilken typ av täckning behöver jag? Är jag ute efter grundläggande ansvarsförsäkring eller vill jag ha en mer omfattande helförsäkring? Ta också hänsyn till faktorer som din körhistorik, bilens värde och ditt budgetutrymme. Betalar jag hellre mer eller mindre om olyckan är framme? Kan jag justera självriskerna för att få en lägre premie?

2. Jämför försäkringsbolag

En viktig del av att hitta den bästa bilförsäkringen är att jämföra olika försäkringsbolag och deras innehåll. Gör en snabb jämförelse på Happens och få fram en lista med försäkringsbolag, pris och innehåll för bilförsäkring.

3. Kolla försäkringsbolagens rykte och kundservice

En annan viktig faktor att ta i beaktning är försäkringsbolagens rykte och kundservice. Läs recensioner och omdömen från andra kunder för att få en uppfattning om hur väl försäkringsbolagen hanterar skadeärenden och kommunicerar med sina kunder. Du vill vara säker på att du väljer ett försäkringsbolag som är pålitligt och har en god kundsupport. Tänk på att läsa omdömen från hemsidor som verifierar omdömen så som Trustpilot och Reco.

4. Granska priser och villkor

Naturligtvis spelar priset en roll när du letar efter den bästa bilförsäkringen. Jämför priser från olika försäkringsbolag för att få en uppfattning om marknadspriserna. Men var försiktig med att bara stirra dig blind på det billigaste alternativet. Granska också villkoren noggrant för att se till att du förstår självrisker, begränsningar och undantag. Ibland kan en något högre premie vara värd det om det innebär bättre täckning och färre överraskningar vid en skada. 

5. Kolla på Happens

På Happens kan du jämföra BÅDE pris och villkor. Det är viktigt att du får rätt försäkring till rätt pris och därför får du en enkel översikt med både innehåll och pris samt en rekommendation från oss vilken vi hade valt. 

Jämför bilförsäkring nu!

Nu blev något fel

Bästa bilförsäkring 2023

Att säga att det finns en bilförsäkring som är bäst är lite som att säga att det finns en bil som är bäst. Vi har alla olika behov, livsstilar, plånböcker och värderingar som gör att vi tycker och behöver olika försäkringar. Tittar man på Konsumenternas jämförelse så hamnar ICA försäkring högst upp på trafikförsäkring men det är inte säkert att din bil och bostadsort får ett rimligt pris hos dem. Det är just därför du alltid måste jämföra bilförsäkring för att hitta den bästa bilförsäkringen 2023 för dig. 

Jämför bilförsäkring

Att jämföra försäkring är nyckeln till att hitta den bästa bilförsäkringen för dig. Att bara välja det första försäkringsbolaget du stöter på kan leda till att du missar bättre erbjudanden och förmåner som andra försäkringsbolag kan erbjuda. Genom att göra en noggrann jämförelse kan du hitta en bilförsäkring som passar dina behov och din budget. 

Mer än en billig bilförsäkring

När du jämför bilförsäkring är det förstås viktigt att du tittar på både innehåll och pris. Som en tumregel kan det vara bra att fundera över vilka självrisker du kan och har möjlighet att betala om du skulle behöva nyttja försäkringen samt att omfattningen täcker skador på din bil. 

Ett typiskt misstag är att man har en halvförsäkring på en bil som är äldre än 8 år och att man förväntar sig att få skydd för maskinskada. Det finns försäkringsbolag som har högre maskinskadeskydd både vad gäller ålder och antal mil som bilen kört. Är din bil äldre än 8 år men yngre än 10 år och inte gått så många mil så kan det vara värt att flytta sin halvförsäkring till ett försäkringsbolag som täcker maskinskada. 

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.