Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Så hittar du rätt bilförsäkring för dig

Vad ska man tänka på för att välja rätt bilförsäkring? Läs vidare för tips om hur du hittar bäst bilförsäkring för dig!

Skriven av Josefine

Publicerad 24 maj, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Bilden visar en man som sitter vid ett bord med en laptop och en mobiltelefon framför sig. Han är engagerad i att jämföra försäkringar på happens.

Hitta rätt bilförsäkring för dig, din bil och din plånbok

Så hittar du en bilförsäkring som passar dig och din bil

1. Utvärdera dina behov

För att hitta rätt bilförsäkring som passar dig och din bil kan det vara bra att utvärdera dina behov. Fråga dig själv: Vilken typ av täckning behöver jag? Är jag ute efter grundläggande ansvarsförsäkring eller vill jag ha en mer omfattande helförsäkring? Det kan också vara bra att tänka på faktorer som din körhistorik, bilens värde och ditt budgetutrymme. Frågor som till exempel: Betalar jag hellre mer eller mindre om olyckan är framme? eller Är jag okej med att justera självriskerna för att få en lägre premie? kan vara nyttiga frågor att ställa sig själv när man funderar över vilken bilförsäkring som är rätt för en själv.

2. Jämför försäkringsbolag

För att hitta rätt bilförsäkring för dig och din bil så kan det vara fördelaktigt att jämföra olika försäkringsbolag och deras innehåll. Hos oss på Happens kan du jämföra och få fram en lista med försäkringsbolag, pris och innehåll för bilförsäkring.

3. Se över priser och villkor

Det kan även vara en god idé att se över priser och villkor för olika bilförsäkringar. Om du vill få dig en uppfattning om vart priserna ligger för en bilförsäkring för just din bil och dig så kan det också vara bra att jämföra priser från olika försäkringsbolag. Men var försiktig med att bara stirra dig blind på det billigaste alternativet eftersom att det är viktigt att du har rätt bilförsäkring så att du är skyddad om något händer. Det kan även vara bra att se över villkoren noggrant för att se till att du förstår självrisker, begränsningar och undantag. Ibland kan en något högre premie vara värd det om det innebär bättre täckning och färre överraskningar vid en skada. 

4. Kolla på Happens

På Happens kan du jämföra BÅDE pris och villkor. Det är viktigt att du får rätt försäkring till rätt pris och därför får du en enkel översikt med både innehåll och pris samt en rekommendation från oss vilken vi hade valt. 

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring nu!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Rätt bilförsäkring

Att säga att det finns en bilförsäkring som är bäst är lite som att säga att det finns en bil som är bäst. Vi har alla olika behov, livsstilar, plånböcker och värderingar som gör att vi tycker och behöver olika försäkringar. Med andra ord kan man alltså inte säga att det finns en bilförsäkring som passar alla. Just därför kan det vara en god idé att jämföra bilförsäkringar utifrån din bil, livsstil och försäkringsbehov.

Jämför bilförsäkring

Att jämföra försäkring kan vara nyckeln till att hitta den rätta bilförsäkringen för dig. Att bara välja det första försäkringsbolaget du stöter på kan leda till att du missar bättre erbjudanden och förmåner som andra försäkringsbolag kan erbjuda. Genom att göra en noggrann jämförelse kan du hitta en bilförsäkring som passar dina behov och din budget. 

Mer än en billig bilförsäkring

När du jämför bilförsäkring är det förstås viktigt att du tittar på både innehåll och pris. Som en tumregel kan det vara bra att fundera över vilka självrisker du kan och har möjlighet att betala om du skulle behöva nyttja försäkringen samt att omfattningen täcker skador på din bil. 

Vi hjälper dig!

Är du osäker på vilken försäkring som passar dig bäst? Ta hjälp av våra försäkringsrådgivare kostnadsfritt och hitta en bilförsäkring som passar dig, din bil och din plånbok.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring nu!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen