Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Så kan du spara pengar på din bil

Att ha bil kan vara en rejäl pengatjuv om man inte har koll på alla utgifter. Se våra smarta tips för hur du kan spara pengar på din bil!

Skriven av Josefine

Publicerad 17 maj, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Bild av en hand som ställer in volymen på bilradion som spelar ett program där de pratar om att spara pengar på bil genom att jämföra försäkring på happens

Spara pengar på bilen

Om du har koll så kan du spara flera tusenlappar per år på din bil. Framför allt genom tips nummer nio. Gör du redan alla dessa eller skulle du kunna göra några av de lite oftare?

Bränsleeffektiv körning

Kör försiktigt och undvik aggressiv acceleration och inbromsning. Håll en jämn hastighet och undvik onödig tomgång. Detta kan hjälpa till att minska bränsleförbrukningen och spara pengar.

Regelbundet underhåll 

Följ tillverkarens rekommendationer för regelbundet underhåll, inklusive oljebyte, luftfilterbyte och däckrotation. En väl underhållen bil är mer bränsleeffektiv och mindre benägen att drabbas av kostsamma reparationer.

Köp begagnat 

Att köpa en begagnad bil eller en demo-modell istället för en helt ny kan vara betydligt billigare. Gör din research, inspektera fordonet noggrant och kontrollera fordonsrapporter för att få en tillförlitlig och prisvärd bil.

Kör mindre

Överväg att minska antalet körda mil genom att samåka, använda kollektivtrafik eller välja andra transportalternativ när det är möjligt. Detta kan minska bränslekostnaderna och även minska slitage på bilen.

Spara in på reservdelar

Vid behov av reservdelar eller tillbehör kan det vara kostnadseffektivt att överväga att köpa använda reservdelar istället för originaldelar. 

Parkering och trafikböter 

Undvik att parkera på otillåtna platser och försök att undvika trafikböter genom att följa trafikregler och parkeringsbestämmelser. Kanske låter uppenbart men trots det så är det många som åker dit på en p-bot för att de tänker att lapplisan inte hinner komma på 5 minuter. Detta kan hjälpa dig att undvika onödiga kostnader.

Kör när det är mindre trafik 

Försök att planera dina resor och köra när det är så lite trafik som möjligt för att undvika rusningstider. Det kan minska bränsleförbrukningen och även spara tid.

Hybrid eller el

Om du planerar att byta bil, överväg att köpa en bränsleeffektiv eller eldriven bil. Även om startkostnaden kan vara högre kan du spara pengar på lång sikt genom lägre bränslekostnader.

Jämför försäkring 

Ta dig tid att jämföra priser från olika försäkringsbolag för att få den bästa möjliga premien för din bilförsäkring. Hos oss på Happens kan du hitta rätt täckning för dina behov samtidigt som du får ett rimligt pris.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen