Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Så kan du spara pengar på din bil

Att ha bil är en stor men det kan också vara en rejäl pengatjuv om man inte har koll på alla utgifter. Vi har samlat 9 smarta tips så att du kan spara pengar på din bil.

Josefine

Uppdaterad 06 juli, 2023

Publicerad 17 maj, 2023

Bild av en hand som ställer in volymen på bilradion som spelar ett program där de pratar om att spara pengar på bil genom att jämföra försäkring på happens

Spara pengar på bilen

Om du har koll så kan du spara flera tusenlappar per år på din bil. Framför allt genom tips nummer nio. Gör du redan alla dessa eller skulle du kunna göra några av de lite oftare?

Bränsleeffektiv körning

Kör försiktigt och undvik aggressiv acceleration och inbromsning. Håll en jämn hastighet och undvik onödig tomgång. Detta kan hjälpa till att minska bränsleförbrukningen och spara pengar.

Regelbundet underhåll 

Följ tillverkarens rekommendationer för regelbundet underhåll, inklusive oljebyte, luftfilterbyte och däckrotation. En väl underhållen bil är mer bränsleeffektiv och mindre benägen att drabbas av kostsamma reparationer.

Köp begagnat 

Att köpa en begagnad bil eller en demo-modell istället för en helt ny kan vara betydligt billigare. Gör din research, inspektera fordonet noggrant och kontrollera fordonsrapporter för att få en tillförlitlig och prisvärd bil.

Kör mindre

Överväg att minska antalet körda mil genom att samåka, använda kollektivtrafik eller välja andra transportalternativ när det är möjligt. Detta kan minska bränslekostnaderna och även minska slitage på bilen.

Spara in på reservdelar

Vid behov av reservdelar eller tillbehör kan det vara kostnadseffektivt att överväga att köpa använda reservdelar istället för originaldelar. 

Parkering och trafikböter 

Undvik att parkera på otillåtna platser och försök att undvika trafikböter genom att följa trafikregler och parkeringsbestämmelser. Kanske låter uppenbart men trots det så är det många som åker dit på en p-bot för att de tänker att lapplisan inte hinner komma på 5 minuter. Detta kan hjälpa dig att undvika onödiga kostnader.

Kör när det är mindre trafik 

Försök att planera dina resor och köra när det är så lite trafik som möjligt för att undvika rusningstider. Det kan minska bränsleförbrukningen och även spara tid.

Hybrid eller el

Om du planerar att byta bil, överväg att köpa en bränsleeffektiv eller eldriven bil. Även om startkostnaden kan vara högre kan du spara pengar på lång sikt genom lägre bränslekostnader.

Jämför försäkring 

Ta dig tid att jämföra priser från olika försäkringsbolag för att få den bästa möjliga premien för din bilförsäkring. Se till att du har rätt täckning för dina behov samtidigt som du får ett rimligt pris.

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.