Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Så underhåller du din bil för att spara pengar

Att ha bil kan underlätta vardagen något enormt men det kan också innebära dyra kostnader. I den här artikeln ger vi dig tips på hur du kan spara pengar på din bil genom att utföra underhåll själv.

Josefine

Uppdaterad 13 juli, 2023

Publicerad 08 maj, 2023

Spara pengar på din bil

En bil är en stor investering och för många är det viktigt att den ska hålla länge. Det finns flera saker du kan göra för att underhålla din bil och förlänga dess livslängd. Nedan följer några tips för hur du kan underhålla din bil på bästa sätt.

Följ bilens serviceintervall

Att följa bilens serviceintervall är viktigt för att se till att den fungerar optimalt. Serviceintervallen kan variera beroende på bilmodell och ålder. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommenderade serviceintervall för att säkerställa att bilen fungerar som den ska.

Byt olja regelbundet

Att byta olja regelbundet är en viktig del av bilens underhåll. Oljan smörjer motorn och hjälper till att hålla den ren. En gammal olja kan leda till överhettning av motorn och skador på dess delar. Kontrollera bilens instruktionsbok för rekommenderade oljebyten.

Byt luftfilter

Luftfiltret hindrar smuts och partiklar från att komma in i motorn. Att byta luftfiltret regelbundet hjälper till att förhindra skador på motorn och säkerställer att den fungerar effektivt.

Kontrollera däcken

Att kontrollera däcken regelbundet är viktigt för att förlänga livslängden på däcken och för att säkerställa säkerheten på vägen. Kontrollera däcktrycket regelbundet och se till att det är rätt för din bilmodell. Kontrollera också slitbanemönstret och byt ut däcken om det är nödvändigt.

Håll bilen ren

Att hålla bilen ren kan inte bara göra att den ser bättre ut utan också förlänga dess livslängd. Smuts och salt från vägen kan orsaka korrosion på bilens lack och underrede. Tvätta bilen regelbundet och ta bort smuts och salt från underredet.

Kontrollera bromsar

Bromsar är en viktig del av bilens säkerhetssystem. Att kontrollera bromsarna regelbundet kan hjälpa till att upptäcka eventuella problem innan de blir allvarliga. Om du märker några problem med bromsarna, ta bilen till en mekaniker för en undersökning.

Fler sätt att spara pengar på din bil

När jämförde du din bilförsäkring sist? Ofta kan man få ner sin bilförsäkringskostnad med ett par tusenlappar genom att jämföra sin försäkring. Allra helst ska du jämföra försäkring en gång om året så du vet att du har det bästa priset. 

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.