Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Sensor bilförsäkring

Hur ser innehållet ut och är det något för dig och din bil? Vi har samlat all info du behöver veta om Sensor bilförsäkring.

Skriven av Josefine

Publicerad 26 maj, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

backspegel på en bil som är försäkrad med sensor försäkring genom jämförelse av försäkring på Happens

Sensor försäkring

Sensor försäkring har som mål att erbjuda prisvärda försäkringar med lågt pris och okomplicerade villkor. Försäkringsgivare till Sensor försäkring är Protector Försäkring sedan en tid tillbaka. 

Sensor trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är en viktig försäkring som ger ersättning till dig och dina passagerare vid en trafikolycka. Den täcker också skador som du orsakar på andra personer, fordon eller egendom med din bil. Det är viktigt att komma ihåg att trafikförsäkringen inte ersätter skador på din egen bil eller egendom. Det kan dock finnas möjlighet till ersättning för viss medförd egendom som skadas vid en trafikolycka, såsom kläder och värdesaker. Enligt lag är det obligatoriskt att ha en trafikförsäkring från den dag du blir ägare till bilen.

Sensor halvförsäkring

Sensor Halvförsäkring är utformad för att ge omfattande skydd och ersättning för skador på din bil som kan uppstå på grund av olika händelser. Försäkringsmomentet inkluderar ersättning för skador orsakade av explosion, åska, brand eller kortslutning i kablar och ledningar. Dock täcker det inte skador på däck, slangar och ljuddämpare till följd av explosion eller brand, skador på grund av korrosion, köld eller väta, samt skador på den elektriska motorn till följd av brand eller kortslutning.

Vidare inkluderar Sensor Halvförsäkring ersättning för spräckta eller krossade vindrutor, sidorutor eller bakrutor. Däremot täcker det inte skador på glastak eller andra glasdetaljer, såsom lyktglas.

Försäkringsmomentet erbjuder även ersättning vid stöld eller tillgrepp av bilen, stöld av biltillbehör samt skador på bilen i samband med dessa händelser. Det bör dock noteras att ingen ersättning utgår om någon som har tillgång till bilen stjäl den eller använder den utan tillstånd, eller om någon som har fått tillstånd att använda bilen inte lämnar tillbaka den.

Om bilen drabbas av driftstopp, blir stulen eller skadad, får du ersättning för bärgning till närmaste verkstad som kan reparera fordonet. Dessutom erbjuds ersättning för transport av bil och passagerare till hemorten om bilen stjäls eller föraren skadas och inte kan köra bilen.

För att försäkringsmomentet Maskinskada ska gälla måste bilen ha kört mindre än 12 000 mil eller vara yngre än 8 år. Ersättning kan ges för skador på motor, styrelektronik och olika komponenter, inklusive tändsystem, kylsystem, bromssystem, bränslesystem, airbag och generator. Dock täcker det inte skador på ljuddämpare, avgasrör och bränsletank, samt skador som beror på slitage, fabrikationsfel eller materialfel.

Sensor Halvförsäkring ersätter advokat- och ombudskostnader vid tvister som kan uppstå vid exempelvis trafikolyckor, bilköp, försäljning eller reparationer. Om du förlorar tvisten täcker försäkringen även motpartens kostnader. Tvisten ska vara möjlig att prövas i allmän domstol.

Sensor helförsäkring

Sensor helförsäkring innehåller allt som ingår i både trafik- och halvförsäkring plus en vagnskadeförsäkring. Helförsäkringen inkluderar detta försäkringsmoment som täcker skador på din bil vid trafikolyckor, skadegörelse eller andra externa olyckshändelser. Observera att skador orsakade av fukt, väta, köld, rost eller frätning inte ersätts enligt försäkringen.

Hur bra är Sensor bilförsäkring?

Sensor försäkring har över 700 omdömen på Trustpilot. Det genomsnittliga betyget är på 4,0 av 5 stjärnor. Kunder som är nöjda med Sensor Försäkring menar på att de blivit väl bemötta i kontakt med Sensor försäkring medan de kunder som är missnöjda anmärker på komplikationer vid nyttjande av försäkring. 

Trustpilot verifierar sina omdömen så man med säkerhet vet att de som skriver omdömen faktiskt är kunder och har haft Sensor försäkring. 4,0 av 5 stjärnor är således ett rimligt omdöme för Sensor bilförsäkring vad gäller kundnöjdhet.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen