Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Spara pengar på att göra dina egna hundleksaker

Visste du att du kan göra dina egna hundleksaker? Det är både ekonomiskt och roligt för både dig och din hund. I denna artikel kommer vi att gå igenom några enkla steg för att göra egna hundleksaker och spara pengar samtidigt.

Josefine

Uppdaterad 05 maj, 2023

Publicerad 02 maj, 2023

Liten hund leker med leksak som matte gjort själv genom att följa happens guide för diy hundleksaker

Så kan du spara pengar på att inte köpa hundleksaker

Att ha en hund som man älskar och tar hand om kan vara en stor utgift. Men det finns många sätt att spara pengar utan att kompromissa på kvaliteten av vår fyrbenta väns liv. Ett av dessa sätt är att göra egna hundleksaker hemma. 

Handduksgömma för din hund

Om din hund tycker om att jobba för sina godisbitar kommer den att älska utmaningen att ta fram godis från en handduksgömma. Allt du behöver är en handduk och hundgodis. 

Vad du behöver:

  • En handduk

  • Hundgodis

Steg 1: Placera godiset på handduken

Börja med att lägga ut handduken på en plan yta och lägg sedan ut hundgodis på handduken. Sprid ut godiset jämnt över handduken så att det blir lättare för din hund att hitta det.

Steg 2: Vik handduken

Ta tag i ena kanten av handduken och börja vika den över godiset, så att godiset blir gömt inne i handduken. Fortsätt att vika handduken tills allt godis är inuti.

Steg 3: Knyt handduken

När allt godis är inuti handduken, ta tag i de två ändarna av handduken och knyt ihop dem. Du kan knyta handduken på flera olika sätt för att göra det svårare för din hund att komma åt godiset. Ett vanligt sätt är att ta tag i de två ändarna av handduken och vrida dem i motsatt riktning, så att handduken blir tajt runt godiset. Knyt sedan en knut med ändarna av handduken.

Steg 4: Ge handduken till din hund

Ge handduken till din hund och se hur mycket den gillar att leta efter godiset. Din hund kan behöva lite hjälp i början, men när den väl har förstått vad den ska göra kommer den att ha roligt med sin nya leksak.

Det är viktigt att övervaka din hund när den leker med handduken för att se till att den inte tuggar sönder den och äter upp godiset. Om du märker att din hund börjar tugga sönder handduken, ta bort den från din hund och ersätt den med en ny.

Att gömma hundgodis i en handduk är en enkel och rolig aktivitet som du kan göra tillsammans med din hund. Det är också ett bra sätt att stimulera din hunds sinne och hjälpa den att utveckla sin förmåga att söka efter saker.

Hundleksak av en strumpa

Om du har en gammal strumpa hemma och tidningspapper så kan du faktiskt göra en riktigt rolig hundleksak av den. Det är precis så enkelt som det låter. Du fyller en strumpa med tidningspapper och knyter den upptill så att pappret inte åker ut och sedan låter du din fyrbente vän leka med den. Du kan antingen använda den när ni leker apport eller så låter du hunden leka med den själv. 

Vad du behöver:

  • Strumpa

  • Tidningspapper

Steg 1: Fyll strumpan med tidningspapper

Steg 2: Knyt strumpan upptill så att pappret inte åker ut. 


Tips på fler hundleksaker du kan göra själv:

T-shirt leksak

  • En enkel leksak som är lätt att göra är en t-shirt leksak. Allt du behöver är en gammal t-shirt och några saxar. Klipp upp t-shirten i remsor och knyt ihop dem på mitten. Du kan också fläta remsorna för att göra en mer hållbar leksak.

Tenniskula i socka

  • En annan enkel leksak är att ta en gammal socka och stoppa i en tennisboll. Du kan också lägga i några godisbitar för att göra det mer intressant för din hund.

Flätad rep leksak

  • Du kan också göra en flätad rep leksak genom att ta tre gamla rep och fläta ihop dem. Klipp bort de fransiga ändarna för att undvika att din hund sväljer något oönskat.

Trasa leksak

  • Om du har gamla handdukar eller trasor som du inte längre behöver kan du använda dem för att göra en leksak. Klipp tyget i långa remsor och fläta ihop dem. Sedan kan du knyta ihop ändarna för att göra en bollformad leksak.

En gammal boll

  • Om du har en gammal boll som du inte använder längre kan du göra en leksak genom att skära små hål i bollen och stoppa i godisbitar eller andra små leksaker.

Genom att göra dina egna hundleksaker kan du spara pengar och ge din hund ett kreativt och personligt sätt att leka på. Dessutom kan du ha kul medan du skapar dessa leksaker tillsammans med din hund. Ge det en chans och se hur mycket pengar du kan spara!

Nu blev något fel

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

Hund

Katt

Hem

Spar

Bil

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.