Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Spara tusenlappar på att jämföra din försäkring

Att jämföra försäkring kan spara dig flera tusenlappar per år. Men hur mycket pengar kan man egentligen spara på att byta försäkring?

Skriven av Josefine

Publicerad 20 april, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Glad kvinna som har sparat flera tusenlappar på att jämföra försäkring

Hur mycket kan jag spara på min försäkring?

Det beror på vilken typ av försäkring det handlar om, hur mycket du betalar i premie idag och vilka villkor som gäller för din nuvarande försäkring. Det finns de som jämför sin hemförsäkring och ser att ett annat försäkringsbolag erbjuder ett årligt pris som ligger flera tusenlappar, ibland så mycket som 10 000 kr, under det de betalar idag. Det finns också de som jämför sin försäkring och inser att de redan har det bästa priset för det bästa skyddet de vill ha. Oavsett så är det alltid värt att jämföra sina försäkringar minst en gång per år för att se till så att man inte betalar massa pengar i onödan.

Varför får jag ett bättre pris av att byta bolag?

Att byta försäkring kan vara ett smart sätt att spara pengar på. Försäkringsbolag konkurrerar ständigt om kunderna och det är därför vanligt att de erbjuder bättre villkor och lägre priser till nya kunder för att locka dem att byta försäkring. Detta innebär att du som befintlig kund ofta betalar mer än vad du behöver för din försäkring, eftersom du inte har samma förhandlingsstyrka som en ny kund. 

Det finns också en stor skillnad mellan vilka kundtyper ett försäkringsbolag vill försäkra och om du har en bil eller försäkringsbehov som inte passar in hos ett försäkringsbolag är det vanligt att de ger dig ett högt pris för din försäkring. Se därför till att du jämför dina försäkringar inför varje ny försäkringsperiod så att du kan hitta en försäkring som passar ditt försäkringsbehov till rätt pris. 

Luras inte av rabatter

Om du precis har köpt ny bil, en valp eller nytt hus eller bostadsrätt är det mycket möjligt att du får lockerbjudande får försäkringsbolag med rabatt de första månaderna eller första året. Luras inte av rabatterna. Även om en rabatt är så hög som 50% så finns det fortfarande möjlighet att få ett bättre erbjudande hos ett annat försäkringsbolag. 

Jämför både innehåll och pris

Var inte dumsnål. Ta inte det billigaste alternativet eller det alternativet med störst rabatt utan att ha tänkt igenom ditt val. Det är viktigt att du får valuta för pengarna och att du faktiskt får det skydd du behöver i din försäkring. I värsta fall kan du ha betalat en försäkringspremie helt i onödan på grund av vad försäkringsvillkoren säger. Se därför till att fundera ut vad du vill att försäkringen ska täcka. I vilka scenarion vill du kunna få ersättning från ditt försäkringsbolag. Jämför sedan de bolag vars innehåll stämmer överens med ditt försäkringsbehov och välj det med bäst pris. 

När ska jag jämföra min försäkring?

Det är också viktigt att tänka på att byta försäkring i tid. Om du inte gör det kan du missa din chans att spara pengar. Det kan vara bra att göra en jämförelse av försäkringspriser och villkor minst en gång om året för att se om du kan spara pengar genom att byta försäkring. På Happens kan du dessutom samla alla dina försäkringar under ditt konto så att du får en god översikt och hinner jämföra och byta försäkring i tid. 

Sammanfattningsvis kan man säga att det är möjligt att spara en hel del pengar på att byta försäkring. Genom att jämföra priser och villkor mellan olika försäkringsbolag kan du hitta en försäkring som passar dig bättre och som är billigare än din nuvarande försäkring. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte alltid är den billigaste försäkringen som är den bästa för dig och att det kan vara värt att betala lite extra för bättre villkor och högre ersättning vid skada.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen