Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Svedea försäkringar - Passar de dig eller inte?

I den här artikeln går vi igenom för- och nackdelar samt omdöme för Svedea för att hjälpa dig i din jämförelse av försäkringar.

Skriven av Josefine

Publicerad 12 juni, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Logga för svedea försäkringar

Svedea försäkring

Svedea är en försäkringsaktör som vill fokusera på att endast erbjuda försäkring för de områden som de är kunniga inom. Om du tillhör Svedeas målgrupp så kommer du troligen få ett bra erbjudande både vad gäller pris och innehåll. Svedea förmedlar försäkringar åt HDI Global Specialty SE. 

Svedea försäkringar

Svedea är som sagt ett försäkringsbolag som fokuserar på att erbjuda färre försäkringar men till målgrupper och med produkter som de har god kunskap kring. Så vilka försäkringar erbjuder Svedea? 

Svedea fordonsförsäkring:

 • Bilförsäkring

 • Mc-försäkring

 • Snöskoterförsäkring

 • ATV-försäkring

 • Släpvagnsförsäkring

 • Drönarförsäkring

Svedea djurförsäkring:

 • Hundförsäkring

 • Kattförsäkring

 • Jakthundsförsäkring

Svedea båtförsäkring:

 • Båtförsäkring

 • Vattenskoterförsäkring

Vem äger Svedea?

Svedea AB ingår i en koncern tillsammans med andra bolag. HDI Global Specialty SE är ett internationellt försäkringsbolag specialiserat på sakförsäkringar och det är de som försäkrar åt Svedea. Bolaget erbjuder försäkringar både direkt och genom agenturföretag. HDI Global Specialty ägs av HDI Global SE, vilket är en del av den tyska försäkringskoncernen Talanx AG.

Svedea kontakt & kundtjänst

Om du behöver komma i kontakt med Svedea så finns det flera sätt du kan nå de på. Antingen via chatten på deras hemsida, via mejl eller via telefon. I chatten kan du endast få hjälp med generella frågor om Svedeas försäkringar. Om du har en fråga om ett specifikt ärende eller behöver hjälp med att anmäla en skada så kan du ringa in till Svedea på 0771-160 190.

Du kan kontakta Svedea på:

 • Svedea telefonnummer: 0771-160 190

 • Svedea mejladress: info@svedea.se

 • Svedea chatt på hemsidan

Hur gör jag en skadeanmälan till Svedea?

För att anmäla en skada till Svedea så går du in på deras hemsida och loggar in med BankID. Du kan även klicka på knappen “Anmäl skada” uppe i högra hörnet i menyraden. Då kommer du till skadeformuläret och kan enkelt följa alla steg. Om du har frågor gällande hur du ska gå tillväga eller vilka dokument som behövs så kan du ringa till Svedea på 0771-160 190.

Högst kundnöjdhet på fordonsförsäkring

Svedea har blivit utsedda till Sveriges bolag med nöjdast kunder inom fordonsförsäkringar, enligt SKI (Svenskt kvalitetsindex), för fjärde året i rad. Denna utmärkelse omfattar alla motorrelaterade försäkringar som Svedea erbjuder, såsom bil, båt, vattenskoter, mc, snöskoter och ATV.

SKI:s undersökning bygger på en mängd olika faktorer som mäts och vägs samman för att ge en helhetsbild. Genom branschstudier mäts kundens upplevelse av företagets verksamhet och ger insikter om utvecklingsområden i förhållande till konkurrenterna. Svedea visar kontinuerligt sitt engagemang för att erbjuda hög kundnöjdhet och arbetar aktivt med att förstå och möta kundernas behov inom fordonsförsäkringssegmentet.

Svedea omdöme

På Trustpilot har Svedea lite mer än 50 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,1 av 5 stjärnor. 68% av alla omdömen är givna med lägsta betyg. Svedea har ingen registrerad företagsprofil på Trustpilot vilket innebär att de inte bjuder in till eller svarar på omdömen. 

På Google recensioner har Svedea betydligt fler omdömen. Svedea har lite fler än 400 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4,1 av 5 stjärnor på Google. Här besvarar Svedea recensionerna och är aktiva.  

Svedea samlar även in omdömen på sin egna hemsida vilket är ytterligare en plats där du kan läsa mer om kunders upplevelser. Svedea är troligen som mest aktiv där då omdömen som ges med ett betyg lägre än 3 skickas för granskning så att företaget kan titta närmre på det.

Glöm inte att jämföra!

Innan du tecknar en försäkring så är det alltid viktigt att jämföra. På Happens kan du jämföra flera försäkringar samtidigt för att se vilken som matchar bäst för dig utifrån både innehåll och pris. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen