Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Svedea försäkring för hund

Håller du på att jämföra hundförsäkring och undrar om Svedea kan vara något för dig och din hund? I den här artikeln går vi igenom för- och nackdelar samt omdöme för Svedea.

Josefine

Uppdaterad 06 juli, 2023

Publicerad 12 juni, 2023

Innehåll i Svedeas hundförsäkring

Svedeas hundförsäkring har samma innehåll oavsett vilket veterinärvårdsbelopp du väljer. Det är med andra ord endast ersättningsnivå som skiljer. I Svedeas hundförsäkring har du skydd för bland annat medicin, MR-, CT- och scintigrafiundersökning, tandvård, avlivning, digitala veterinärvårdsbesök via Firstvet samt dolda fel. Nedan ser du en lista med alla moment som ingår.

Svedea hundförsäkring innehåll:

 • Medicin

 • MR-, CT- och scintigrafi

 • Tandvård

 • Kejsarsnitt

 • Kastration

 • Ledsjukdomar

 • Ledimplantat

 • Nedbrytande rygg- och ledsjukdomar

 • Dolda fel

 • FirstVet

 • Plastikoperationer

 • Avlivning och kremering

Veterinärvårdsbelopp

Svedea erbjuder tre olika valbara veterinärvårdsbelopp. Du kan ha ett veterinärvårdsbelopp på 30 000 kr, 60 000 kr eller 90 000 kr. Veterinärvårdsbeloppet är maxersättning som du kan få ut under ett försäkringsår. 

Självrisker

I en djurförsäkring finns det både rörliga och fasta självrisker att hålla koll på. Det kan skilja sig mellan olika bolag om självriskerna går att påverka eller inte. Hos Svedea kan du välja mellan tre olika nivåer på den fasta självrisken och två nivåer på den rörliga. Den fasta självrisken kan vara 2 000 kr, 2 900 kr eller 4 500 kr. På den rörliga självrisken väljer du mellan 15% eller 25%. 

Tillägg hundförsäkring

Om du vill utöka ditt skydd så kan du lägga till en tilläggsförsäkring till din hundförsäkring hos Svedea. Om du vill ha skydd för exempelvis stretchning, simning och massage så erbjuder Svedea en tilläggsförsäkring för det. Rehabförsäkring ersätter upp till 6 000 kr per försäkringsår och Rehab Xl ersätter upp till 12 000 kr per försäkringsår. 

Du kan även lägga till en livförsäkring för din hund. Du väljer själv livförsäkringsbelopp men det är viktigt att det speglar hundens inköpspris och marknadsvärde. Om du anser att din hund bör ha ett högre livförsäkringsbelopp än 20 000 kr så behöver den vara registrerad i SKK. 

Rasspecifika begränsningar

Svedea har, precis som många andra hundförsäkringar, rasspecifika begränsningar. För rasen shar pei gäller specifika undantag i försäkringen. Ingen liversättning betalas ut om hunden dör eller avlivas på grund av ögon-, öron- eller hudsjukdom. För raserna bostonterrier, engelsk och fransk bulldogg, chihuahua, mops och pekingese finns också specifika undantag. 

Ingen liversättning betalas ut om tiken dör eller avlivas på grund av kejsarsnitt eller komplikationer relaterade till kejsarsnitt. För samma rasgrupp betalas ingen liversättning ut om hunden dör eller avlivas på grund av problem med luftstrupen, mjuka gommen, näsborrar eller förträngning av svalget. Detta undantag gäller även för blandraser där någon av ovanstående raser ingår.

Omdöme Svedea hundförsäkring

På Trustpilot har Svedea fått lite över 50 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,1 av 5 stjärnor. Majoriteten av omdömena (68%) har getts med lägsta betyg. Svedea har ingen officiell företagsprofil på Trustpilot och deltar inte i att bjuda in till eller svara på omdömen där.

På Google recensioner har Svedea betydligt fler omdömen, närmare bestämt över 400 stycken. Genomsnittsbetyget där är 4,1 av 5 stjärnor. Här är Svedea aktiv med att besvara recensioner och interagera med användarna.

Svedea samlar även in omdömen på sin egen hemsida, vilket ger ytterligare en plats att läsa om kunders upplevelser. Företaget är särskilt aktiv där och omdömen med betyg lägre än 3 skickas för granskning för att Svedea ska kunna undersöka närmare.

Fördelar med Svedeas hundförsäkring

 • Samma skydd oavsett försäkringsbelopp

 • Medicin på recept ingår

Nackdelar med Svedeas hundförsäkring

 • Rasspecifika begränsningar


Jämför alltid!

Precis som med alla typer av försäkringar så ska du alltid jämföra innan du tecknar. Det är viktigt att du inte bara jämför pris utan även innehåll och villkor. På Happens kan du jämföra hundförsäkring helt gratis.

Jämför hundförsäkring gratis!

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.