Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Svedea kattförsäkring

Undrar du vad som ingår i Svedea kattförsäkring, vad andra tycker om den och vad den får för betyg? Läs vidare!

Skriven av Josefine

Publicerad 16 juni, 2023. Uppdaterad 12 mars, 2024.

Vit katt försäkrad hos Svedea kattförsäkring efter jämförelse på Happens

Innehåll i Svedeas kattförsäkring

Många försäkringsbolag erbjuder olika paket på djurförsäkring men Svedea tänker annorlunda. De har samma innehåll och skydd i deras kattförsäkring och det enda du som kund behöver välja är vilket försäkringsbelopp du vill ha. Svedea kattförsäkring täcker bland annat kostnader för mediciner, tandvård och tandresorption (TR/FORL), kastration, ledsjukdomar, ledimplantat, dolda fel samt avlivning och kremering. 

Svedea kattförsäkring innehåll:

 • Medicinkostnader

 • MR-, CT- och scintigrafiundersökningar

 • Tandvård

 • Tanderesorption (TR/FORL)

 • Kejsarsnitt

 • Kastrering

 • Ledsjukdomar

 • Ledimplantat 

 • Dolda fel

 • Veterinärvårdsbesök hos FirstVet

 • Plastikoperationer

 • Avlivning och kremering

Veterinärvårdsbelopp

Svedea kattförsäkring finns i tre olika nivåer av veterinärvårdsbelopp. 30 000 kr, 60 000 kr samt 90 000 kr. Det veterinärvårdsbelopp du väljer blir det maximala belopp som du kan få ersättning för. Allt utöver det måste du bekosta själv. 

Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkring nu!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Självrisker

När du har en kattförsäkring har du både fasta och rörliga självrisker att ta hänsyn till. Hos Svedea kan du själv välja mellan olika självrisker. De fasta självriskerna är 2 000 kr, 2 900 kr och 4 500 kr. Den rörliga självrisken kan du ha på antingen 15% eller 25%. Hos Svedea betalar du den fasta självrisken en gång per självriskperiod, vilket är 130 dagar. 

Rasspecifika begränsningar

Om din katt är av rasen Scottish Fold, ren eller blandras, så kan du inte få ersättning för undersökning, behandling eller vård av ledsjukdomar. 

Omdöme Svedea kattförsäkring

Svedea har fått något över 50 omdömen på Trustpilot med ett medelbetyg på 2,1 av 5 stjärnor. Majoriteten av omdömena (68%) har getts det lägsta betyget. Det bör noteras att Svedea inte har en officiell företagsprofil på Trustpilot och väljer att inte delta i inbjudningar eller svara på omdömen där.

På Google-recensioner har Svedea fått betydligt fler omdömen, mer exakt över 400 stycken. Det genomsnittliga betyget där är 4,1 av 5 stjärnor. På den plattformen är Svedea aktiv när det gäller att besvara recensioner och interagera med användarna.

På Svedeas egna hemsida så samlar de in omdömen. Svedea Kattförsäkring har över 400 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4,9 av 5 stjärnor. Det ska dock nämnas att omdömen givna med färre än 3 stjärnor inte publiceras direkt utan skickas för intern granskning. Detta gör Svedea för att säkerställa att de kan klara ut eventuella missförstånd eller försöka vända missnöje till nöje.

Fördelar med Svedeas kattförsäkring

 • TR/FORL ingår

 • Medicin på recept ingår

 • Digitala veterinärbesök hos FirstVet

Nackdelar med Svedeas kattförsäkring

 • Rasspecifika begränsningar

 • Täcker ej bortsprungen eller stulen katt

Jämför Svedea kattförsäkring!

Vare sig du är på jakt efter en ny kattförsäkring eller om du står inför ett huvudförfallodatum så är det alltid läge att jämföra kattförsäkring. Genom att jämföra försäkringar så kan du sänka dina kostnader och spara flera tusenlappar per år. Om du redan har ett bra skydd till marknadens bästa pris så är det också skönt att få det bekräftat. Då kan du köra vidare på samma försäkring ett år till. Oavsett hur din situation ser ut så bör du alltid jämföra kattförsäkring. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkring nu!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen