Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Sveland Djurförsäkring - Jämför & teckna

Letar du efter djurförsäkring för din hund eller katt så kan Sveland djurförsäkringar vara ett alternativ. Jämför & teckna direkt på Happens.

Skriven av Josefine

Publicerad 22 februari, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

glad hund som står på ett staket och som är försäkrad hos sveland

Om Sveland

Sveland startade som ett bondekooperativ år 1911 med idén om att kunna ge sina djur ett långt och friskt liv samtidigt som de ville sprida risken för skador sinsemellan. Sveland är ett kundägt bolag vilket innebär att de inte plockar ut någon vinst från bolaget. Som kund till Sveland är du alltså med som ägare och har chans att påverka bolagets utveckling genom att rösta fram representanter som fullmäktige. 

Vem äger Sveland?

Eftersom att Sveland är ett kooperativt försäkringsbolag så ägs det av sina kunder. Sveland djurförsäkringar har alltid varit kundägt och kommer att fortsätta vara det. 

Vilka försäkringar har Sveland?

  • Hundförsäkring

  • Kattförsäkring

  • Hästförsäkring

  • Smådjursförsäkring

Sveland är ett sakförsäkringsbolag som enbart försäkrar djur. Hos Sveland kan du försäkra din hund, katt, häst eller ditt smådjur. Sveland har flera olika alternativ att välja på när det kommer till grundskydd i din försäkring för ditt djur. Du kan sedan bygga på dessa med tilläggsförsäkringar om du önskar. 


Sveland Djurförsäkring erbjuder flera olika försäkringsalternativ för hundar, katter och hästar. För hundar och katter finns det tre olika försäkringsalternativ: Olycksfall, Favorit och Maximal. Olycksfallsförsäkringen täcker olycksfall medan Favorit och Maximal ger utökat skydd vid t.ex. sjukdom, förlust av försäkringsvärde vid dödsfall och rehabilitering efter skada. För hästar finns försäkringsalternativen Favorit och Maximal, men även Foster, försäkringen för dräktiga ston som också ger skydd för uteblivet eller förlorat föl.

Happens desktop hemsida logo

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Hur anmäler jag en skada till Sveland djurförsäkring?

  • Sveland Mina Sidor

  • Skadeformulär på Sveland.se

  • Via post

Om du behöver göra en skadeanmälan för ditt djur och nyttja din djurförsäkring hos Sveland så kan du göra det på tre olika sätt. Det allra smidigaste sättet är att du loggar in via Sveland Mina Sidor och gör en skadeanmälan där. Det är dock endast möjligt att göra skadeanmälan via mina sidor för djur som har en pågående försäkring som är aktiv. Om du inte vill/kan logga in eller om ditt djur har avlidit kan du istället fylla i det skadeformulär som finns på deras hemsida Sveland.se. Det tredje alternativet för att anmäla en skada till Sveland djurförsäkringar är genom post. Du behöver då skriva ut eventuella blanketter och fylla i dessa för hand. Se även till att skick med kvitton. Att göra en skadeanmälan via post innebär längre handläggningstid för ditt skadeärende. 


Kan jag överklaga nekad ersättning av en skada?

Om du är missnöjd med hanteringen av ett skadeärende ska du i första hand vända dig direkt till Sveland och begära en omprövning. Sveland kräver att din begäran om omprövning skickas med post. Tänk på att det här måste göras inom 6 månader efter att beslut har givits av handläggare. Det är ditt ansvar att visa att du har rätt till ersättning. Därför är det viktigt att du läser försäkringsvillkoren noggrant.

Om du fortfarande skulle vara missnöjd även efter omprövning kan du i många fall överklaga till en nämnd eller domstol. Det är alltid kostnadsfritt för dig som konsument att överklaga till en nämnd. Vilken nämnd du ska vända dig till beror på vad ärendet handlar om. Vid överklagan av beslut för ersättning av djurförsäkring kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) då de prövar de flesta tvister mellan konsument och företag. 

Hållbarhet

Sveland har som mål och vision att bli det bästa och mest hållbara försäkringsbolaget för djur i Sverige. De har som vision att senast år 2030 vara klimatpositiva och vill därmed klimatkompensera alla sina utsläpp med 110%. 

Sveland tycker att djur har en oerhört viktig roll i människors välmående och tror starkt på att vi blir lyckligare när vi har dem i våra liv. Sveland vill därför främja hållbart djurägande och det gör de genom att ge råd till sina kunder om hur de kan leva hållbart med sina djur. Hållbart djurägande enligt Sveland innebär sunt risktänk och djur som lever länge. 

Förutom hållbart djurägande så har Sveland ytterligare tre områden som de ämnar ta ansvar inom och det är miljömässig-, ekonomisk- och social hållbarhet. De har ett långsiktigt samarbete med VooV (Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta) sedan 2018 vilket är en ideell förening som erbjuder jourhem för djur så att våldsutsatta människor kan fly. 

Vad har Sveland för omdömen?

När du väljer försäkring och försäkringsbolag kan det vara bra att du ser till ditt egna försäkringsbehov och din plånbok för att lättare kunna göra ett val som passar dig. Det som passar för en person behöver inte nödvändigtvis passa för dig. När man läser omdömen skrivna online kan det även vad bra att tänka på att de kunder som är missnöjda tenderar att skriva omdömen i större utsträckning än de som är nöjda.

Omdöme för Sveland djurförsäkring skiljer sig om man tittar på Trustpilot och om man tittar på Google reviews. På Trustpilot har de ett genomsnittligt betyg på 2,4 av 5 stjärnor och det kunder kommenterar är att de är missnöjda med kundservicen och att det upplevts oseriöst vid skadehantering. Tyvärr är det endast 8 stycken recensioner på Trustpilot vilket inte ger en så bra bild om vad Svelands kunder faktiskt tycker om deras försäkring. 

På Google recensioner har de istället ett genomsnittligt betyg på 3,8 av 5 stjärnor baserat på 80 recensioner. Antalet omdömen är fortfarande lågt om man jämför med andra försäkringsbolag men det ger oss en bättre uppfattning än de 8 recensioner som finns på Trustpilot. 

Enligt en undersökning som genomfördes av Svenskt Kvalitetsindex år 2020, var Sveland Djurförsäkring det företag som hade den högsta kundnöjdheten bland försäkringsbolagen som erbjuder djurförsäkringar. Kundnöjdheten mäts utifrån kundens upplevelse av företaget och dess tjänster.

Har Sveland rabatt?

Ja, Sveland erbjuder rabatt på vissa djurförsäkringar. Du kan få olika mängd rabatt på olika försäkringar och ofta gäller det max i ett år. 

Har Sveland den bästa djurförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen