Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Sveland Hundförsäkring - Jämför & teckna direkt

80 000+ djurägare väljer Sveland varje år men är det rätt val för dig och din hund? Jämför och teckna hundförsäkring från Sveland direkt.

Skriven av Josefine

Publicerad 08 mars, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

Happens desktop hemsida logo

Jämför Sveland hundförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Hund med pinne i munnen som är försäkrad hos svelandVad kostar Sveland hundförsäkring?

Beroende på vilket försäkringsbelopp du väljer så kan försäkringspremien för Svelands hundförsäkring skilja sig. Det skiljer sig också mellan olika raser och hur gammal en hund är. Vi rekommenderar därför alltid att du gör en prisjämförelse bland olika hundförsäkringar för att få mer exakta uppgifter. Räkna med att en hundförsäkring hos Sveland kan kosta allt mellan 100 och 1000 kr i månaden. 

Vad täcker Sveland hundförsäkring?

Sveland erbjuder flera olika hundförsäkringar med olika innehåll och omfattning. Oavsett vilken hundförsäkring du väljer hos Sveland så ingår alltid kostnadsfria veterinärvårdssamtal via First Vet samt Svelands Vårdguide. 

Det här ingår alltid i Svelands hundförsäkring:

 • Veterinärvårdssamtal via FirstVet

 • Veterinärvårdsersättning livet ut

 • Svelands vårdguide

Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring gratis

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Vad ingår i Sveland Olycksfall?

Svelands hundförsäkring Olycksfall täcker olycksfall så som till exempel trafikskador, bitskador och förgiftningar. Fria samtal till Svelands vårdguide ingår i Sveland Olycksfall för hund.

Vad ingår inte?

Om din hund behöver veterinärvård av en annan orsak än ett olycksfall så täcker inte försäkringen det. Vill du ha skydd för din hund även när det inte gäller olycksfall så kan Sveland Favorit eller Maximal vara ett alternativ.

Vad ingår i Sveland Favorit?

Svelands hundförsäkring Favorit ersätter både sjukdomar och olycksfall. Skydd för ligament-, skelett- och ledsjukdomar kan ingå om du har försäkrat din hund hos Sveland före fyra månaders ålder. Du kan även få kostnader för undersökning med MR, CT, fluoroskopi och scintigrafi. Du kan själv välja veterinärvårdsbelopp mellan 20 000, 40 000, 60 000, 80 000 eller 100 000 kr. Även fast och rörlig självrisk går att välja.

Vad ingår inte?

Livförsäkring för din hund ingår inte i Sveland Favorit utan måste läggas till i försäkringen. Likaså är det med rehabiliteringsskydd upp till 6 000 kr. 

Vad ingår i Sveland Maximal?

Svelands hundförsäkring Maximal ersätter både sjukdom och olycksfall med ett veterinärvårdsbelopp på 140 000 kr. Om din hund har varit försäkrad med Sveland Maximal sedan före ett års ålder kan man få ersättning för att dra ut kvarsittande mjölktänder. Du kan själv välja vilken fast och rörlig självrisk du vill ha. Skydd för 80% av medicinkostnader upp till 10 000 kr per år ingår i Sveland Maximal. Även rehabiliteringskostnader upp till 10 000 kr per försäkringsår. Avlivning och kremering för din hund ingår i Sveland Maximal. 

Vad ingår inte?

Livförsäkring för din hund ingår inte i Sveland Maximal utan måste läggas till i din hundförsäkring. 

Tillägg på Sveland hundförsäkring:

Sveland erbjuder ett flertal tilläggsförsäkringar för deras hundförsäkring. En del tilläggsförsäkringar ingår i exempelvis Sveland Maximal. Nedan kan du se en lista med tilläggsförsäkringar som Sveland erbjuder som ett komplement till hundförsäkring. 

Tilläggsförsäkringar för Sveland hundförsäkring:

 • Livförsäkring

 • Rehabilitering

 • Medicin

 • Personolycksfallsförsäkring

 • Extra veterinärvårdsbelopp

Sveland rabatt

Sveland erbjuder rabatt på vissa djurförsäkringar. Du kan få olika mängd rabatt på olika försäkringar och ofta gäller det max i ett år.

Fördelar med Sveland

 • Videosamtal med veterinär ingår alltid

 • Möjlighet att påverka sin försäkringspremie 

 • Många valbara veterinärvårdsbelopp

Nackdelar med Sveland

 • Rasspecifika begränsningar

 • Hög premie

 • Hög rörlig självrisk

Sveland hundförsäkring omdöme

Är Svelands hundförsäkring bra eller dålig? Omdöme för Sveland djurförsäkring skiljer sig om man tittar på Trustpilot och om man tittar på Google reviews. På Trustpilot har de ett genomsnittligt betyg på 2,4 av 5 stjärnor och det kunder kommenterar är att de är missnöjda med kundservicen och att det upplevts oseriöst vid skadehantering. Tyvärr är det endast 8 stycken recensioner på Trustpilot vilket inte ger en så bra bild om vad Svelands kunder faktiskt tycker om deras försäkring. 

På Google recensioner har de istället ett genomsnittligt betyg på 3,8 av 5 stjärnor baserat på 80 recensioner. Antalet omdömen är fortfarande lågt om man jämför med andra försäkringsbolag men det ger oss en bättre uppfattning än de 8 recensioner som finns på Trustpilot. Det ska dock tilläggas att Google inte kollar att recensionerna kommer från människor som faktiskt varit kund hos Sveland. Det gör Googles recensioner mindre pålitliga än till exempel Trustpilot där en koll görs.

Har Sveland den bästa hundförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens desktop hemsida logo

Gratis jämförelse av hundförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför Sveland hundförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen