Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Sveland Hundförsäkring

Sveland är ett försäkringsbolag som enbart förmedlar djurförsäkring. Svelands hundförsäkring är en populär försäkring för hundar runt om i Sverige. Vi har samlat all info du behöver veta om Svelands hundförsäkring så att du kan hitta rätt försäkring för dig och din hund.

Josefine

Uppdaterad 21 juli, 2023

Publicerad 08 mars, 2023

Vad kostar Sveland hundförsäkring?

Beroende på vilket försäkringsbelopp du väljer så kan försäkringspremien för Svelands hundförsäkring skilja sig. Det skiljer sig också mellan olika raser och hur gammal en hund är. Vi rekommenderar därför alltid att du gör en prisjämförelse bland olika hundförsäkringar för att få mer exakta uppgifter. Räkna med att en hundförsäkring hos Sveland kan kosta allt mellan 100 och 1000 kr i månaden. 

Vad täcker Sveland hundförsäkring?

Sveland erbjuder flera olika hundförsäkringar med olika innehåll och omfattning. Oavsett vilken hundförsäkring du väljer hos Sveland så ingår alltid kostnadsfria veterinärvårdssamtal via First Vet samt Svelands Vårdguide. 

Det här ingår alltid i Svelands hundförsäkring:

 • Veterinärvårdssamtal via FirstVet

 • Veterinärvårdsersättning livet ut

 • Svelands vårdguide

Jämför hundförsäkring gratis

Nu blev något fel

Vad ingår i Sveland Special?

Sveland Special är en hundförsäkring som täcker det mest grundläggande. Veterinärvårdsbeloppet är på 20 000 kr och den ersätter olycksfall samt vissa sjukdomar. Den fasta självrisken är på 1 900 kr och den rörliga är på 25%. Du kan lägga till tilläggsförsäkringar för utökat skydd men det kan vara värt att kika på Sveland Favorit eller Sveland Maximal om du önskar ha ett större skydd för din hund. 

Vad ingår inte?

Sveland Special ersätter endast 10 vanliga sjukdomar vilket innebär att det finns många sjukdomar som inte täcks av försäkringen. Veterinärvårdsbeloppet är ett av de lägsta på marknaden och självriskerna går inte att ändra. Ligament-, led- och skelettsjukdomar täcks inte av försäkringen. 


Vad ingår i Sveland Favorit?

Svelands hundförsäkring Favorit ersätter både sjukdomar och olycksfall. Skydd för ligament-, skelett- och ledsjukdomar kan ingå om du har försäkrat din hund hos Sveland före fyra månaders ålder. Du kan även få kostnader för undersökning med MR, CT, fluoroskopi och scintigrafi. Du kan själv välja veterinärvårdsbelopp mellan 20 000, 40 000, 60 000, 80 000 eller 100 000 kr. Även fast och rörlig självrisk går att välja.

Vad ingår inte?

Livförsäkring för din hund ingår inte i Sveland Favorit utan måste läggas till i försäkringen. Likaså är det med rehabiliteringsskydd upp till 6 000 kr. 


Vad ingår i Sveland Maximal?

Svelands hundförsäkring Maximal ersätter både sjukdom och olycksfall med ett veterinärvårdsbelopp på 140 000 kr. Om din hund har varit försäkrad med Sveland Maximal sedan före ett års ålder kan man få ersättning för att dra ut kvarsittande mjölktänder. Du kan själv välja vilken fast och rörlig självrisk du vill ha. Skydd för 80% av medicinkostnader upp till 10 000 kr per år ingår i Sveland Maximal. Även rehabiliteringskostnader upp till 10 000 kr per försäkringsår. Avlivning och kremering för din hund ingår i Sveland Maximal. 

Vad ingår inte?

Livförsäkring för din hund ingår inte i Sveland Maximal utan måste läggas till i din hundförsäkring. 

Tillägg på Sveland hundförsäkring:

Sveland erbjuder ett flertal tilläggsförsäkringar för deras hundförsäkring. En del tilläggsförsäkringar ingår i exempelvis Sveland Maximal. Nedan kan du se en lista med tilläggsförsäkringar som Sveland erbjuder som ett komplement till hundförsäkring. 

Tilläggsförsäkringar för Sveland hundförsäkring:

 • Livförsäkring

 • Rehabilitering

 • Medicin

 • Personolycksfallsförsäkring

 • Extra veterinärvårdsbelopp

Sveland rabatt

Sveland erbjuder rabatt på hundförsäkring. Du kan få olika mängd rabatt på olika försäkringar och ofta gäller det i max ett år. 

Valprabatt

Många försäkringsbolag erbjuder rabatt för försäkring av valp. Sveland kallar sin valprabatt för juniorrabatt och den ger upp till 30% rabatt första året om försäkringen tecknas innan valpen är 4 månader gammal. 

Unghundsrabatt

Om din hund är mellan 4-16 månader gammal kan du få upp till 20% rabatt på din hundförsäkring i ett år. Om din hund är mellan 16-28 månader får du  istället 10% rabatt på din Sveland hundförsäkring i ett år.

Medlemsrabatt för rasklubb

Om du är medlem i någon rasklubb kan det vara så att du får rabatt hos Sveland djurförsäkring. Om du är med i någon av de rasklubbar som Sveland samarbetar med så får du 10% rabatt på din hundförsäkring.

 • Dansk-svensk gårdshund

 • Podengoklubben

 • Shetland Sheepdog

 • Svenska vinthundklubben

 • Svenska Dvärghundklubben

Fördelar med Sveland

 • Videosamtal med veterinär ingår alltid

 • Möjlighet att påverka sin försäkringspremie 

 • Många valbara veterinärvårdsbelopp

Nackdelar med Sveland

 • Rasspecifika begränsningar

 • Hög premie

 • Hög rörlig självrisk

Sveland hundförsäkring omdöme

Är Svelands hundförsäkring bra eller dålig? Omdöme för Sveland djurförsäkring skiljer sig om man tittar på Trustpilot och om man tittar på Google reviews. På Trustpilot har de ett genomsnittligt betyg på 2,4 av 5 stjärnor och det kunder kommenterar är att de är missnöjda med kundservicen och att det upplevts oseriöst vid skadehantering. Tyvärr är det endast 8 stycken recensioner på Trustpilot vilket inte ger en så bra bild om vad Svelands kunder faktiskt tycker om deras försäkring. 

På Google recensioner har de istället ett genomsnittligt betyg på 3,8 av 5 stjärnor baserat på 80 recensioner. Antalet omdömen är fortfarande lågt om man jämför med andra försäkringsbolag men det ger oss en bättre uppfattning än de 8 recensioner som finns på Trustpilot. Det ska dock tilläggas att Google inte kollar att recensionerna kommer från människor som faktiskt varit kund hos Sveland. Det gör Googles recensioner mindre pålitliga än till exempel Trustpilot där en koll görs.

Har Sveland den bästa hundförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Gratis jämförelse av hundförsäkring

Nu blev något fel

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.