Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Sveland Kattförsäkring

Vi har samlat all info du behöver veta om Svelands kattförsäkring så att du kan hitta rätt försäkring för dig och din katt.

Skriven av Josefine

Publicerad 10 mars, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

Bondkatt forsakrad hos sveland

Vad kostar Sveland kattförsäkring?

Räkna med att en kattförsäkring hos Sveland kan kosta allt mellan 100 och 400 kr i månaden. Beroende på vilket försäkringsbelopp du väljer så kan försäkringspremien för Svelands kattförsäkring skilja sig. Det skiljer sig också mellan olika raser och hur gammal en katt är. Vi rekommenderar därför alltid att du gör en prisjämförelse bland olika kattförsäkringar för att få mer exakta uppgifter. 

Vad täcker Sveland kattförsäkring?

Sveland erbjuder flera olika kattförsäkringar med olika innehåll och omfattning. Oavsett vilken kattförsäkring du väljer hos Sveland så ingår alltid kostnadsfria veterinärvårdssamtal via First Vet samt fria samtal till Svelands Vårdguide. 

Det här ingår alltid i Svelands kattförsäkring:

 • Veterinärvårdssamtal via FirstVet

 • Veterinärvårdsersättning livet ut

 • Svelands vårdguide

Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Vad ingår i Sveland olycksfall?

Sveland olycksfall kattförsäkring ger ersättning för olycksfall som till exempel trafikskador, bitskador och förgiftningar. Veterinärvårdsbeloppet för olycksfall är 20 000 kr.

Vad ingår inte?

I Sveland olycksfall ingår inte veterinärvård av annan orsak än olycksfall. Om du därför vill att ditt djur ska ha skydd även då veterinär behöver uppsökas av annan orsak än olycksfall kan Sveland Favorit eller Maximal vara ett alternativ.

Vad ingår i Sveland Kattförsäkring Favorit?

Sveland kattförsäkring Favorit är deras mest sålda kattförsäkring. Du kan enkelt anpassa försäkringen efter dina egna önskemål och behov genom att lägga till extra skydd eller välja ett veterinärvårdsbelopp som passar dig och din katt. På Sveland Favorit kan du välja 20 000, 40 000, 60 000, 80 000 eller 100 000 kr som veterinärvårdsbelopp.

Vad ingår inte?

Avlivning och kremering för din katt ingår inte och är något du måste bekosta själv om du väljer Sveland Favorit. Skydd för mediciner och rehabiliteringskostnader ingår inte heller men går däremot att lägga till på din kattförsäkring Favorit. 

Vad ingår i Sveland Kattförsäkring Maximal?

Svelands kattförsäkring Maximal omfattar deras största skydd med ett veterinärvårdsbelopp på 140 000 kr. Du kan själv välja både den fasta och rörliga självrisken för att påverka försäkringspremien. Kostnader för mediciner och rehabilitering ingår upp till 10 000 kr per försäkringsår. Avlivning och kremering av din katt ingår också i Sveland Maximal och kan ersättas upp till och med 1 500 kr. 

Vad ingår inte?

Sveland Maximal täcker mycket och är som sagt deras mest omfattande kattförsäkring. Om du önskar ha en livförsäkring på din katt behöver du däremot lägga till det då det inte ingår i Sveland Maximal. 

Tillägg på Sveland kattförsäkring

Sveland erbjuder ett flertal tilläggsförsäkringar för deras kattförsäkring. En del tilläggsförsäkringar ingår i exempelvis Sveland Maximal. Nedan kan du se en lista med tilläggsförsäkringar som Sveland erbjuder som ett komplement till kattförsäkring. 

 • Livförsäkring katt

 • Rehabilitering

 • Medicin

 • Sveland Boost (höj ditt veterinärvårdsbelopp under ett försäkringsår)

Sveland rabatt

Sveland erbjuder rabatt på vissa djurförsäkringar. Du kan få olika mängd rabatt på olika kattförsäkringar och ofta gäller det max i ett år.

Fördelar med Sveland

 • Videosamtal med veterinär ingår alltid

 • Möjlighet att påverka sin försäkringspremie 

 • Många valbara veterinärvårdsbelopp

Nackdelar med Sveland

 • Rasspecifika begränsningar

 • Kan ha hög premie

 • Hög rörlig självrisk

Sveland kattförsäkring omdöme

Är Svelands hundförsäkring bra eller dålig? Omdöme för Sveland djurförsäkring skiljer sig om man tittar på Trustpilot och om man tittar på Google reviews. På Trustpilot har de ett genomsnittligt betyg på 2,4 av 5 stjärnor och det kunder kommenterar är att de är missnöjda med kundservicen och att det upplevts oseriöst vid skadehantering. Tyvärr är det endast 8 stycken recensioner på Trustpilot vilket inte ger en så bra bild om vad Svelands kunder faktiskt tycker om deras försäkring. 

På Google recensioner har de istället ett genomsnittligt betyg på 3,8 av 5 stjärnor baserat på 80 recensioner. Antalet omdömen är fortfarande lågt om man jämför med andra försäkringsbolag men det ger oss en bättre uppfattning än de 8 recensioner som finns på Trustpilot. Det ska dock tilläggas att Google inte kollar att recensionerna kommer från människor som faktiskt varit kund hos Sveland. Det gör Googles recensioner mindre pålitliga än till exempel Trustpilot där en koll görs. 

Har Sveland den bästa kattförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och din katt skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och din katt rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen