Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Trygg-Hansa Bilförsäkring - jämför innehåll & pris

Jämför Trygg-Hansas bilförsäkringar och se innehåll och om de är bra. Trygg-Hansa trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Skriven av Josefine

Publicerad 24 april, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Är Trygg Hansas bilförsäkring bra?

Enligt omdömen från Trustpilot och Google Reviews har Trygg-Hansa övervägande positiva recensioner från sina kunder. Många kunder uppskattar deras goda kundservice och deras smidiga och enkla skadehantering. 

Vissa kunder har dock också uttryckt missnöje med Trygg-Hansas försäkringsvillkor och självrisker, vilket kan innebära att det inte är det bästa alternativet för alla kunder. Det är viktigt att notera att omdömen är subjektiva och att det är viktigt att utvärdera dina egna behov och jämföra olika försäkringsbolag för att hitta det alternativ som passar dig och din bil bäst.


Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Trafikförsäkring

Trygg-Hansas trafikförsäkring är en lagstadgad försäkring som täcker skador som orsakas av fordonet på andra personer, fordon och egendomar vid en trafikolycka. Detta innebär att om du orsakar en olycka med ditt fordon, täcker Trygg-Hansas trafikförsäkring kostnaderna för skador på andra personers fordon, personskador och egendomar.

Trygg-Hansas trafikförsäkring är tillgänglig för alla som kör ett fordon på svenska vägar, och det är ett krav enligt lag att ha en trafikförsäkring för alla fordon. Det är viktigt att notera att trafikförsäkringar inte täcker skador på ditt eget fordon, utan endast skador på andra personers fordon, personskador och egendomar.

Halvförsäkring

Trygg-Hansa erbjuder också halvförsäkring för bilägare. En halvförsäkring är en mellanväg mellan trafikförsäkring och helförsäkring och inkluderar stöld-, brand-, glas-, bärgning, rättskydd och drulle. Allrisk, eller drulle, som ingår i Trygg Hansas halvförsäkring täcker skador så som till exempel att du tankar fel eller spiller kaffe på sätet. Detta ger bilägare en extra nivå av skydd för deras fordon utan att behöva betala så mycket som för en helförsäkring.

Helförsäkring

Trygg Hansas helförsäkring innehåller samma gedigna skydd som deras halvförsäkring plus en vagnskadeförsäkring. Självklart har du även den lagstadgade trafikförsäkringen inbakad i Trygg Hansas helförsäkring. 

Bilförsäkring Stor

Trygg Hansas bilförsäkring stor kan tecknas både för halvförsäkring och helförsäkring. Bilförsäkring Stor innebär att du får alla Trygg Hansas tilläggsförsäkringar för bil inbakat i priset för din halv- eller helförsäkring. Till exempel så får du en halverad självrisk vid trafikförsäkring, brand, stöld och inbrott, glasrutor, motor och elektronik, drulle samt bärgning. Du behöver alltså endast betala 750 kr i självrisk när du har Bilförsäkring Stor och något av det ovannämnda händer. 

Självrisk

Trygg-Hansas bilförsäkringar inkluderar en självrisk som du som kund måste betala vid skador på din bil. Självrisken är den del av skadekostnaden som du som kund står för själv, medan försäkringsbolaget täcker resten.

Självrisken kan variera beroende på vilken typ av skada som har inträffat. Trygg-Hansas bilförsäkringar har vanligtvis en grundsjälvrisk på 3 000 kronor, men detta kan variera beroende på vilken typ av försäkring du har tecknat.

För skador som du själv orsakat, till exempel vid kollision eller annan typ av skada på din egen bil, gäller normalt sett den grundsjälvrisk som ingår i försäkringen.

Trygg Hansa bilförsäkring kontakt

Om du behöver komma i kontakt med Trygg-Hansa kan du besöka deras hemsida och använda deras kontaktformulär, eller så kan du ringa deras kundservice direkt. Trygg-Hansas kundservice har öppet måndag till fredag mellan 8:00 och 19:00 och på helger mellan 9:00 och 17:00.

För frågor gällande bilförsäkringar hos Trygg-Hansa kan du ringa följande 

telefonnummer:

  • Kundservice: 0771-110 110

  • Skadeanmälan: 0771-110 110 (val 2)

När du ringer till Trygg-Hansa bör du ha ditt försäkringsnummer tillgängligt så att du kan få hjälp så snabbt som möjligt. Du kan också logga in på ditt konto på Trygg-Hansas hemsida för att hantera din försäkring och göra ändringar utan att behöva ringa kundservice.

Trygg Hansa bilförsäkring omdöme

Trygg Hansa har över 1 200 omdömen på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på 3,1 av 5 stjärnor. 49% av alla betyg är satta med 1 stjärna. De som är missnöjda kommenterar dåligt bemötande och att de känner sig misstrodda av kundtjänst. De som är nöjda kommenterar bra kommunikation, trevlig bemötande och bra pris. 

På Google recensioner har Trygg Hansa fler omdömen än på Trustpilot. Av nästan 1800 recensioner har de ett genomsnittligt betyg på 3,6 av 5 stjärnor. De som är missnöjda nämner långa telefonköer, dåligt bemötande samt långsam hantering. De som är nöjda nämner trevligt bemötande och uppskattar att de kan få hjälp på andra språk än svenska. Eftersom att Google inte kollar om recensionerna som skrivits är av kunder som faktiskt haft Trygg Hansa försäkring så är inte det en lika trovärdig källa för omdöme som till exempel Trustpilot.

Har Trygg Hansa den bästa försäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt försäkringsbehov skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen