Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

Trygg Hansa Djurförsäkring

Trygg Hansa erbjuder djurförsäkring för både hund och katt. De erbjuder även uppfödarförsäkring för dig som avlar katt eller hund. Vi har samlat all grundläggande info om Trygg Hansas djurförsäkring som du behöver veta för att kunna göra en bra jämförelse.

Josefine

Uppdaterad 17 april, 2023

Publicerad 10 mars, 2023


Försäkring för katt och hund

Trygg Hansas djurförsäkring finns i flera omfattningar. Du kan välja mellan tre olika nivåer i ersättning för din djurförsäkring: enkel, dubbel och trippel. Du kan även anpassa din fasta och rörliga självrisk för att påverka din försäkringspremie. 

Det här ingår alltid i Trygg Hansas djurförsäkring:

  • Kostnadsfria veterinärbesök via FirstVet

  • Djurens vårdguide ingår kostnadsfritt

  • Skydd för ditt djur även utanför Sverige upp till 1 år

Rabatt på djurförsäkring

Trygg Hansa erbjuder rabatter på deras djurförsäkring. De har både samlingsrabatt och rabatt för valp och kattunge. Du får även 10% rabatt om du tecknar din djurförsäkring online. 


Valprabatt

Trygg Hansa erbjuder rabatt för din valp om du tecknar försäkring före 6 månaders ålder. Du får då 25% rabatt på försäkringspremien första försäkringsåret. Efter valpens första försäkringsår går priset sedan tillbaka till ordinarie försäkringspris. 


Kattungerabatt

Trygg Hansa erbjuder rabatt för din kattunge om du tecknar försäkring före 6 månaders ålder. Du får då 25% rabatt på försäkringspremien första försäkringsåret. Efter kattungens första försäkringsår går priset sedan tillbaka till ordinarie försäkringspris. 


Samlingsrabatt

Om du samlar flera av dina försäkringar hos Trygg Hansa kan du få mellan 5-20% samlingsrabatt. Hemförsäkring, bilförsäkring och fritidshusförsäkring ger dig mest rabatt på dina övriga försäkringar. Trygg Hansa Olycksfallsförsäkring ger ingen samlingsrabatt på dina andra försäkringar. 


Är Trygg Hansa bra?

På Trustpilot har Trygg Hansa över 1000 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,9 av 5 stjärnor. 50% av alla betyg är satta med 1 stjärna. De som är missnöjda kommenterar dåligt bemötande och att de känner sig misstrodda av kundtjänst. De som är nöjda kommenterar bra kommunikation, trevlig bemötande och bra pris. 

På Google recensioner har Trygg Hansa fler omdömen än på Trustpilot. Av nästan 1800 recensioner har de ett genomsnittligt betyg på 3,6 av 5 stjärnor. De som är missnöjda nämner långa telefonköer, dåligt bemötande samt långsam hantering. De som är nöjda nämner trevligt bemötande och uppskattar att de kan få hjälp på andra språk än svenska. Eftersom att Google inte kollar om recensionerna som skrivits är av kunder som faktiskt haft Trygg Hansa försäkring så är inte det en lika trovärdig källa för omdöme som till exempel Trustpilot.

Har Trygg Hansa den bästa djurförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt djur skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.