Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Trygg Hansa Hundförsäkring

Trygg-Hansa hundförsäkring innehåll och pris. Jämför Trygg-Hansa hundförsäkring.

Skriven av Josefine

Publicerad 14 mars, 2023. Uppdaterad 19 mars, 2024.

Happens desktop hemsida logo

Jämför Trygg-Hansa hundförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Bild av en mindre hund som tittar upp. Svart bakgrund.
Vad kostar Trygg Hansas Hundförsäkring?

Beroende på vilket försäkringsbelopp du väljer så kan försäkringspremien för Trygg Hansas hundförsäkring skilja sig. Det skiljer sig också mellan olika raser och hur gammal en hund är. Vi rekommenderar därför alltid att du gör en prisjämförelse bland olika hundförsäkringar för att få mer exakta uppgifter. Räkna med att en hundförsäkring hos Trygg Hansa kan kosta allt mellan 200 och 1200 kr i månaden. 

Vad täcker Trygg Hansas Hundförsäkring?

Trygg Hansas hundförsäkring finns i tre olika omfattningar: enkel, dubbel och trippel. Veterinärvårdsbeloppen är 30 000 kr, 60 000 kr, 90 000 kr och 120 000kr. Oavsett vilken omfattning du väljer så ingår alltid samtal till Djurens vårdguide och videosamtal till veterinär via FirstVet. 

Det här ingår alltid i Trygg Hansas djurförsäkring:

  • Kostnadsfria veterinärbesök via FirstVet

  • Djurens vårdguide ingår kostnadsfritt

  • Skydd för ditt djur även utanför Sverige upp till 1 år

Vad ingår i Trygg Hansa Enkel?

Ett veterinärvårdsbelopp om max 30 000 kr, fri veterinärvårdsrådgivning hos djurens vårdguide samt fria videosamtal till veterinär via FirstVet. Trygg Hansa enkel är en grundläggande hundförsäkring som täcker det mest nödvändiga. 

Vad ingår inte?

Kostnader för receptbelagd medicin ingår inte i Trygg Hansas enkel. MR, CT och scintografi ingår inte heller i hundförsäkring Enkel utan måste bekostas på egen hand om veterinär ordinerar sådan undersökning. Rehabilitering, hundpensionat och dolda fel ingår inte i hundförsäkring enkel. Inte heller strålning- och cellgiftsbehandling.

Vad ingår i Trygg Hansa Dubbel?

Ett veterinärvårdsbelopp om max 60 000 kr inklusive obegränsade videosamtal till veterinär samt djurens vårdguide. I hundförsäkring Dubbel ingår kostnader för MR, CT och scintografi upp till 7 000 kr per år. Receptbelagd medicin och rehabilitering ingår också. 

Vad ingår inte?

Strålnings- och cellgiftsbehandling för din hund ingår inte i hundförsäkring Dubbel. Borttagande av mjölktänder och kostnad för hundpensionat ingår inte heller i Trygg Hansa hundförsäkring Dubbel. 

Vad ingår i Trygg Hansa Trippel?

Hundförsäkringen Trippel är Trygg Hansas största och mest omfattande skydd. Ett valbart veterinärvårdsbelopp om max 90 000 kr eller 120 000 kr per år, fri veterinärvårdsrådgivning hos djurens vårdguide samt fria videosamtal till veterinär via FirstVet. Utöver det skydd som ingår i Trygg Hansa Dubbel, så som kostnader för MR, CT och scintografi samt medicin och rehabilitering, så ingår också strålning och cellgifter, borttagande av mjölktänder samt hundpensionat. 

Vad ingår inte?

Om du vill ha en livförsäkring på din hund väljer du det som ett tillval. Tänk på att Trygg Hansa har specifika rasbegränsningar för trubbnosade hundraser så som mops, fransk bulldog, engelsk bulldog, boston terrier m.fl. Det innebär att sjukdomar, dödsfall och veterinärvård som avser luftstrupe eller som på något sätt är kopplat till deras andning inte ingår i någon av Trygg Hansas hundförsäkringar. 

Tilläggsförsäkringar

Trygg Hansa erbjuder tre olika omfattningar på deras veterinärvårdsförsäkring. Du kan även lägga till en livförsäkring för din hund ihop med din hundförsäkring. Andra tilläggsförsäkringar är inbakade i respektive försäkringsnivå.

Rabatt på djurförsäkring

Trygg Hansa erbjuder rabatter på deras hundförsäkring. De har både samlingsrabatt och rabatt för valp. Du får även 10% rabatt om du tecknar din hundförsäkring online. 


Valprabatt

Trygg Hansa erbjuder rabatt för din valp om du tecknar försäkring före 6 månaders ålder. Du får då 25% rabatt på försäkringspremien första försäkringsåret. Efter valpens första försäkringsår går priset sedan tillbaka till ordinarie försäkringspris. 

Samlingsrabatt

Om du samlar flera av dina försäkringar hos Trygg Hansa kan du få mellan 5-20% samlingsrabatt. Hemförsäkring, bilförsäkring och fritidshusförsäkring ger dig mest rabatt på dina övriga försäkringar. Trygg Hansa Olycksfallsförsäkring ger ingen samlingsrabatt på dina andra försäkringar. 

Fördelar med Trygg Hansa hundförsäkring:

  • Kostnadsfria veterinärbesök via FirstVet

  • Djurens vårdguide ingår kostnadsfritt

  • Skydd för ditt djur även utanför Sverige upp till 1 år


Nackdelar med Trygg Hansa hundförsäkring:

  • Hög försäkringspremie

  • Rasspecifika bestämmelser

  • Försäkrar endast hundar yngre än 8 år

Trygg Hansa hundförsäkring omdöme

Är Trygg Hansa bra? På Trustpilot har Trygg Hansa över 1000 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,9 av 5 stjärnor. 50% av alla betyg är satta med 1 stjärna. De som är missnöjda kommenterar dåligt bemötande och att de känner sig misstrodda av kundtjänst. De som är nöjda kommenterar bra kommunikation, trevlig bemötande och bra pris. 

På Google recensioner har Trygg Hansa fler omdömen än på Trustpilot. Av nästan 1800 recensioner har de ett genomsnittligt betyg på 3,6 av 5 stjärnor. De som är missnöjda nämner långa telefonköer, dåligt bemötande samt långsam hantering. De som är nöjda nämner trevligt bemötande och uppskattar att de kan få hjälp på andra språk än svenska. Eftersom att Google inte kollar om recensionerna som skrivits är av kunder som faktiskt haft Trygg Hansa försäkring så är inte det en lika trovärdig källa för omdöme som till exempel Trustpilot.

Har Trygg Hansa den bästa hundförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och din hund skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför Trygg-Hansa hundförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen