Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Trygg Hansa Kattförsäkring

Trygg-Hansa kattförsäkring - jämför innehåll och pris för att se om den är rätt för dig, din katt och din plånbok!

Skriven av Josefine

Publicerad 14 mars, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

Orange katt sitter upp på en träpall med mörk bakgrund i en fotostudio

Vad kostar Trygg Hansa Kattförsäkring?

Beroende på vilket försäkringsbelopp du väljer så kan försäkringspremien för Trygg Hansas kattförsäkring skilja sig. Det skiljer sig också mellan olika raser, om katten är kastrerad eller ej och hur gammal din katt är. Vi rekommenderar därför alltid att du gör en prisjämförelse bland olika kattförsäkringar för att få mer exakta uppgifter. Räkna med att en kattförsäkring hos Trygg Hansa kan kosta allt mellan 100 och 500 kr i månaden. 


Vad täcker Trygg Hansa Kattförsäkring?

Trygg Hansas kattförsäkring finns i tre olika omfattningar: enkel, dubbel och trippel. Veterinärvårdsbeloppen är 30 000 kr, 60 000 kr, 90 000 kr och 120 000kr. Oavsett vilken omfattning du väljer så ingår alltid samtal till Djurens vårdguide och videosamtal till veterinär via FirstVet. 


Det här ingår alltid i Trygg Hansas djurförsäkring:

  • Kostnadsfria veterinärbesök via FirstVet

  • Djurens vårdguide ingår kostnadsfritt

  • Skydd för ditt djur även utanför Sverige upp till 1 år

Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkringar här

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Vad ingår i Trygg Hansa Enkel?

Ett veterinärvårdsbelopp om max 30 000 kr, fri veterinärvårdsrådgivning hos djurens vårdguide samt fria videosamtal till veterinär via FirstVet. Trygg Hansa enkel är en grundläggande kattförsäkring som täcker det mest nödvändiga. 


Vad ingår inte?

Kostnader för receptbelagd medicin ingår inte i Trygg Hansas enkel. MR, CT och scintografi ingår inte heller i kattförsäkring Enkel utan måste bekostas på egen hand om veterinär ordinerar sådan undersökning. Rehabilitering, kattpensionat och dolda fel ingår inte i kattförsäkring enkel. Inte heller strålning- och cellgiftsbehandling.


Vad ingår i Trygg Hansa Dubbel?

Ett veterinärvårdsbelopp om max 60 000 kr inklusive obegränsade videosamtal till veterinär samt djurens vårdguide. I kattförsäkring Dubbel ingår kostnader för MR, CT och scintografi upp till 7 000 kr per år. Receptbelagd medicin och rehabilitering ingår också. 


Vad ingår inte?

Strålnings- och cellgiftsbehandling för din katt ingår inte i kattförsäkring Dubbel. Behandling av TR/FORL och kostnad för kattpensionat ingår inte heller i Trygg Hansa kattförsäkring Dubbel. 


Vad ingår i Trygg Hansa Trippel?

Hundförsäkringen Trippel är Trygg Hansas största och mest omfattande skydd. Ett valbart veterinärvårdsbelopp om max 90 000 kr eller 120 000 kr per år, fri veterinärvårdsrådgivning hos djurens vårdguide samt fria videosamtal till veterinär via FirstVet. Utöver det skydd som ingår i Trygg Hansa Dubbel, så som kostnader för MR, CT och scintografi samt medicin och rehabilitering, så ingår också strålning och cellgifter, TR/FORL samt kattpensionat. För att behandling av tandsjukdomen TR/FORL ska ingå krävs det att din katt har varit oavbrutet försäkrad med Trygg Hansas Trippel veterinärvård före 1 års ålder. 


Vad ingår inte?

Om du vill ha en livförsäkring på din katt väljer du det som ett tillval. Tänk på att Trygg Hansa har specifika rasbegränsningar för kattrasen Scottish Fold. Det innebär att vård, behandling och undersökning av ledsjukdomar inte ingår i någon av Trygg Hansas kattförsäkringar. 


Tilläggsförsäkringar

Trygg Hansa erbjuder tre olika omfattningar på deras veterinärvårdsförsäkring. Du kan även lägga till en livförsäkring för din katt ihop med din kattförsäkring. Andra tilläggsförsäkringar är inbakade i respektive försäkringsnivå.

Rabatt på djurförsäkring

Trygg Hansa erbjuder rabatter på deras hundförsäkring. De har både samlingsrabatt och rabatt för kattunge. Du får även 10% rabatt om du tecknar din hundförsäkring online. 


Kattungerabatt

Trygg Hansa erbjuder rabatt för din kattunge om du tecknar försäkring före 6 månaders ålder. Du får då 25% rabatt på försäkringspremien första försäkringsåret. Efter kattungens första försäkringsår går priset sedan tillbaka till ordinarie försäkringspris. 


Samlingsrabatt

Om du samlar flera av dina försäkringar hos Trygg Hansa kan du få mellan 5-20% samlingsrabatt. Hemförsäkring, bilförsäkring och fritidshusförsäkring ger dig mest rabatt på dina övriga försäkringar. Trygg Hansa Olycksfallsförsäkring ger ingen samlingsrabatt på dina andra försäkringar. 


Fördelar med Trygg Hansa kattförsäkring:

  • Kostnadsfria veterinärbesök via FirstVet

  • Djurens vårdguide ingår kostnadsfritt

  • Skydd för ditt djur även utanför Sverige upp till 1 år

Nackdelar med Trygg Hansa kattförsäkring:

  • Hög försäkringspremie

  • Rasspecifika bestämmelser

  • Försäkrar endast katter yngre än 8 år

Trygg Hansa hundförsäkring omdöme

Är Trygg Hansa bra? På Trustpilot har Trygg Hansa över 1000 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 2,9 av 5 stjärnor. 50% av alla betyg är satta med 1 stjärna. De som är missnöjda kommenterar dåligt bemötande och att de känner sig misstrodda av kundtjänst. De som är nöjda kommenterar bra kommunikation, trevlig bemötande och bra pris. 


På Google recensioner har Trygg Hansa fler omdömen än på Trustpilot. Av nästan 1800 recensioner har de ett genomsnittligt betyg på 3,6 av 5 stjärnor. De som är missnöjda nämner långa telefonköer, dåligt bemötande samt långsam hantering. De som är nöjda nämner trevligt bemötande och uppskattar att de kan få hjälp på andra språk än svenska. Eftersom att Google inte kollar om recensionerna som skrivits är av kunder som faktiskt haft Trygg Hansa försäkring så är inte det en lika trovärdig källa för omdöme som till exempel Trustpilot.


Har Trygg Hansa den bästa kattförsäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och din katt skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt djur rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför kattförsäkringar här

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen