Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Vad täcker Agria hundförsäkring?

Det som passar för en hund passar inte nödvändigtvis för en annan. Läs vidare för att se om den passar er!

Skriven av Josefine

Publicerad 10 februari, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

agria hundförsäkring jämföra hund

Kort om Agria hundförsäkring

Hos Agria finns det både hundförsäkringar för den som har en sällskapshund hemma och för de som behöver specialförsäkringar som till exempel för jakthund. När du ska teckna en hundförsäkring hos Agria får du först välja mellan tre val: Mini hundförsäkring, Hundras Extra med lägre skydd och Hundras Extra med högst ersättningsbelopp. Dessa kan du sedan bygga på med tilläggsförsäkringar om du önskar ha ett utökat skydd för din hund eller för dig.

Oavsett vilken hundförsäkring du väljer hos Agria så ingår alltid:

 • Kostnadsfri digital veterinärrådgivning

 • Ersättning för mediciner

 • Samma ersättningsbelopp hela hundens liv

Vanliga frågor om Agria hundförsäkring


- Vilken försäkring ska jag välja: Agria Mini eller Hundras Extra?

Vilken försäkring som är bäst för dig och din hund är individuellt men ett bra sätt att tänka på när du jämför försäkringar är att fundera över om du hellre vill betala en lite mindre summa varje månad och riskera att betala mer när något händer eller lite mer varje månad och ha ett mer omfattande skydd när något händer. Vi rekommenderar att att du alltid jämför flera försäkringsbolag och försäkringar innan du bestämmer dig för vilket som passar dig. Du kan läsa vidare nedan för mer detaljerad information kring vad som ingår.


- Räcker det med Agria mini?

Om du föredrar att betala en lägre premie för att betala lite mer när något väl händer och du tycker att ett veterinärvårdsbelopp på 30 000 kr är tillräckligt så räcker det med Agria mini.


- Har Agria rabatt på hundförsäkring?

Ja, Agria har ett flertal rabatter på sina försäkringar. Du kan kombinera flera rabatter upp till en maximal procentsats på 50%. Det är dock per försäkringsår så om du får en rabatt första året är det inte säkert att du får behålla den till nästa år. Vill du se en lista med rabatter kan du kika längre ner på den här sidan.

Happens desktop hemsida logo

Vill du jämföra Agria med andra hundförsäkringar?

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Vad ingår i Agria Mini?

I Agrias hundförsäkring Mini har du en lite billigare försäkring med ett bra grundskydd. Du kan få ersättning för veterinärvård upp till 30 000 kr per år och mediciner till din hund för upp till 2000 kr. Om du är orolig för din vovve men osäker på om du ska söka veterinärvård eller inte så kan du få veterinärvårdsrådgivning via deras app Agria Vårdguide. Du får då hjälp via videosamtal med en veterinär så att du alltid kan känna dig trygg. Den fasta självrisken för Agria Mini är 1500 kr och den rörliga självrisken är på 25% vilket är bland de högsta rörliga självriskerna i landet. Självriskperioden är 125 dagar vilket innebär att du under denna period endast behöver betala din fasta självrisk en gång. Agrias basförsäkring är precis som det låter deras mest grundläggande försäkring och det finns endast en tilläggsförsäkring att teckna till och det är Agria Trygghet.

Det här ingår i Agria Mini hundförsäkring:

 • Veterinärvård upp till 30 000 kr

 • Mediciner upp till 2 000 kr

 • Fast självrisk: 1 500 kr

 • Rörlig självrisk 25%

 • Självriskperiod 125 dagar


Vad ingår inte i Agria Mini?

I Agrias basförsäkring Mini ingår inte förebyggande behandlingar eller medicinskt foder, schampo och dylikt som ordinerats av veterinär utan detta måste du alltså bekosta själv. Det ingår heller inte ersättning för avlivning, omhändertagning eller kremering om din hund skulle gå bort. Strålbehandling och cellgiftsbehandling ingår inte heller i Mini. Behandling eller operation av korsband eller menisker, kejsarsnitt samt katarakt-, plastik-, protes eller implantatoperation ingår inte. Tandsten, parodontit (tandlossning) eller komplikationer till dålig mun- eller tandstatus, tandprotes, krona eller tandställning ersätts inte. Det är också viktigt att tänka på att Agria har vissa rasbegränsningar så om du vill försäkra en bostonterrier, fransk bulldog, shar pei, engelsk bulldog eller en mops är det nog bra så att du läser igenom villkoren så att du är underförstådd med vad som gäller för just din hund.

Vad ingår i Agria Hundrasförsäkring Extra?

Väljer du Agrias Hundrasförsäkring Extra har du till skillnad från Agria Mini ett lite mer omfattande skydd. Du kan själv välja om du vill ha ett veterinärvårdsbelopp på 60 000 kr eller 150 000 kr. Din fasta självrisk är något högre och ligger på 2 400 kr eller 3 300 kr och din rörliga självrisk är på 25% eller 15%. Kostnadsfri veterinärvårdsrådgivning via videosamtal ingår i alla Agrias hundförsäkringar men med Agria Hundrasförsäkring Extra får du dessutom också vårdkoordinering. Du får då hjälp över telefon av legitimerade djursjukskötare eller djurvårdare som kan hjälpa dig med en första bedömning samt remiss till rätt klinik. Det kan vara särskilt tacksamt om din hund råkat ut för en olycka och du är osäker på hur allvarlig skadan är. Utöver det har du också kostnadsfri sjukvårdsupplysning tillgänglig dygnet runt. Du kan då få hjälp med bland annat allmän medicinsk rådgivning, frågor om försäkring och ersättningsvillkor samt uppföljningssamtal efter ett digitalt eller fysiskt besök hos veterinär.

Du kan själv välja om du vill ha en självriskperiod på 135 dagar, vilket är 10 dagar mer än Agria Mini, eller om du vill ha en självriskperiod per år. Om du väljer en självriskperiod per år så behöver du bara betala din fasta självrisk en gång under ett försäkringsår oavsett hur många gånger du behöver nyttja försäkringen. Om du vill påverka din försäkringspremie så har du även tillgång till digitala kurser så som certifikat för hundägare och hälsofrämjande resurser så som vaccin mot kennelhosta. Om din hund skulle skadas och behöva fysisk rehabilitering efteråt så ingår det ersättning för rehabiliteringskostnader upp till de valbara beloppen 6 000 kr eller 10 000 kr, utöver det ordinarie försäkringsbeloppet. Det ingår också ersättning för avlivning och kremering upp till 1000 kr. Om din hund har tuggat på något den inte ska tugga på och fått i sig ett främmande föremål eller blivit förgiftad så ersätts även det.

Om du väljer Agria Hundrasförsäkring Extra har du möjlighet att justera och lägga till en del saker efter vad som passar dig och din hund. Det kan skilja sig lite med vad som är möjligt att lägga till för din hund men om du känner dig osäker på något eller om du önskar lägga till en tilläggsförsäkring som inte erbjuds online kan du alltid höra av dig till Agria på telefon så hjälper de dig att se vad som är möjligt.

Det här ingår i Agria Hundras Extra:

 • Veterinärvård Valbart belopp upp till 60 000 kr eller 150 000 kr

 • Mediciner upp till valt försäkringsbelopp

 • Fast självrisk Valbart 2 400 kr eller 3 300 kr

 • Rörlig självrisk Valbart 25% eller 15%

 • Självriskperiod Valbart 135 dagar eller en per försäkringsår


Vad ingår inte i Hundrasförsäkring Extra?

Hos Agria har de rasspecifika begränsningar vilket innebär att om du vill försäkra din mops, fransk bulldogg, shar pei, engelsk bulldogg, bostonterrier eller chihuahua finns det risk för att du inte får ersättning. Det är därför viktigt att du läser igenom villkoren eller väljer ett annat försäkringsbolag som inte har rasspecifika begränsningar för din hunds ras. Läkemedel, medicinskt foder, schampo eller andra produkter som är ordinerade av veterinär ingår inte. Tandsten, parodontit (tandlossning) eller komplikationer till dålig mun- eller tandstatus, tandprotes, krona eller tandställning ersätts inte.

Tilläggsförsäkringar för utökat skydd

Agria erbjuder ett flertal tilläggsförsäkringar till sina försäkringar Hundras och Hundras Extra. Nedan ser du en lista med vilka det är samt vad de innehåller.

Extra veterinärvård

Om du har ett veterinärvårdsbelopp i din hundförsäkring på 30 000 kr eller 60 000 kr och önskar öka det kan du lägga till Extra veterinärvård.

Medicin

Medicin (extra) kan läggas till om du vill ha ett extra stort skydd för receptföreskrivna läkemedel för ett belopp som är större än det som redan ingår i Hundrasförsäkringen.

Rehabilitering

Rehabilitering (extra) innebär att du får ett högre ersättningsbelopp för rehabilitering än det som redan ingår i Hundrasförsäkringen.

Valp

Valp Veterinärvård har ett skydd för blandras valpar eller oregistrerade valpar till försäkrad tik under en viss tid. Maxbelopp för en kull är 30 000 kr.

Trygghet

Agria Trygghet ersätter kostnad för hundpensionat om du som hundägare blir sjuk och inte kan ta hand om din hund. Du får även ersättning om du måste avboka, avbryta eller förlänga din resa i sista minuten på grund av att din hund blivit sjuk eller skadad. Maxbelopp för Trygghet är 20 000 kr.

Avel

Avel Veterinärvård är en tilläggsförsäkring för dig som har en avelshund och behöver ett specifikt skydd för exempelvis fertilitetsutredning eller dolda fel för valp.

Hur fungerar Agrias rabatt?

Agria har ett flertal rabatter på sina försäkringar och du kan faktiskt kombinera flera rabatter på samma försäkring. Som högst kan du få 50% rabatt på din hundförsäkring men tänk på att det inte är någon garanti för att du får ett bra pris på din försäkring. Testa därför gärna vår jämförelse innan du köper en försäkring.

Samlingsrabatt för hem- och hundförsäkring

Eftersom att Agria ägs av försäkringsbolaget Länsförsäkringar så får du 5% rabatt på din hundförsäkring om du har din hemförsäkring hos Länsförsäkringar.

Valprabatt

Om du försäkrar din valp före den fyller fyra månader så får du 30% rabatt på din hundförsäkring första året. Efter ett år går försäkringspremien upp till ordinarie pris och valprabatten försvinner. Se därför till att du jämför hundförsäkring på nytt när den ska förnyas efter att din valp fyller ett år. Vill du nyttja valprabatten så går den in automatiskt när du skriver in din hunds födelsedatum.

Medlemsrabatt

Om du är medlem i någon hundklubb kan du få rabatt på Agria hundförsäkring. Trots att du kan få upp till 50% rabatt så är det inte säkert att det blir billigast

Hundklubbar som ger 10% rabatt:

 • Svenska Jägareförbundet

 • Svenska Brukshundklubben

 • Jack Russelklubben

 • Labrador Retrieverklubben

 • Svenska Aussieklubben (Australiensk Terrier)

 • Svenska Collieklubben

 • Svenska Schäferhundklubben

 • Svenska Spaniel och Retrieverklubben (SSRK)

 • Svenska Vallhundsklubben

 • Svenska Vorstehklubben


Hundklubbar som ger 15% rabatt:

 • Svenska Kennelklubbens länsklubbar

 • Cavaliersällskapet

 • Dreverklubben

 • Flatcoated Retrieverklubben

 • Golden Retrieverklubben

 • Specialklubben Västgötaspets

 • Svenska Agilityklubben

 • Svenska Freestyleklubben

 • Svenska Mopsorden

 • Svenska Nova Scotia Duck Tolling Retrieverklubben (Svenska Tollarklubben)

 • Specialklubben Rhodesian ridgeback

 • Svensk Specilaklubb för Tibetansk Spaniel

 • Svenska Staffordshire Bullterrierklubben

 • Svenska Taxklubben

 • Svenska Terrierklubben


Rabatt för uppfödare

Om du är uppfödare och har ett registrerat kennelnamn så kan du teckna ett uppfödaravtal och få rabatt från första hund som skrivs på avtalet. Kontakta Agria så hjälper de dig med det.

Rabatt för skadefria år
Om din hund har varit skadefri i minst två år så får du högre ersättning för veterinärvård om du skulle behöva nyttja din försäkring. Du kan maximalt få 900 kr i ersättning vilket du får efter fyra skadefria år. Ersättningsnivån här är alltså inte så hög vilket gör att det många gånger kan löna sig att byta försäkringsbolag med en lägre försäkringspremie än att stanna kvar på Agria för att samla rabatt på skadefria år.

Mängdrabatt

Du får inte bara samlingsrabatt om du har din hemförsäkring hos Länsförsäkringar du kan även få rabatt om du tecknar individuella hundförsäkringar för minst tre hundar. För att få rabatten behöver du dock kontakta Agria på telefon och det är oklart hur stor rabatt man kan få. På Happens kan du jämföra hundförsäkringar och få pris direkt så att du slipper ringa runt.

Rabatt för kastrerad hund

Är din tik kastrerad i förebyggande syfte så kan du få rabatt på din hunds försäkring. Det gäller dock endast om din hund är kastrerad som en förebyggande åtgärd och ej på grund av sjukdom.

Rabatt för assistanshund

Visste du att kan få 50% rabatt på din hundförsäkring om du har en assistanshund i tjänst? Gäller för ledarhund, servicehund, signalhund och alarmerande servicehund. För att få rabatten behöver du dock kontakta Agria på telefon och du kan alltså inte teckna försäkringen med rabatt online. Det kan därför vara smart att jämföra hundförsäkring på Happens för att se om du kan få ett lägre pris med samma skydd hos något annat bolag så att du slipper ringa Agria.

Fördelar med Agria hundförsäkring

 • Kostnadsfri rådgivning av veterinär dygnet runt

 • Ingen övre åldersgräns så att du kan teckna försäkring på en gammal hund

 • Marknadsledande

Nackdelar med Agria hundförsäkring

 • Hög försäkringspremie som kan bli dyr trots rabatter

 • Rasspecifika begränsningar

Omdömen om Agrias hundförsäkring

På Trustpilot har Agria ett genomsnittsbetyg på 4,0 av 5. Majoriteten av omdömena är antingen högsta betyg eller lägsta betyg. Det folk kommenterar mest på är trevlig kundservice, dyr försäkringspremie, att de varit kunder i många år samt att de inte fått någon ersättning.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Vill du jämföra Agria med andra hundförsäkringar?

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen