Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Var du bor kan avgöra priset på din bilförsäkring

Happens reder ut varför bilförsäkringspremie skiljer sig i olika bostadsområden och vad du kan göra åt det för att hitta en billigare försäkring!

Skriven av Josefine

Publicerad 29 september, 2023. Uppdaterad 25 mars, 2024.

Lägre försäkringspremie i rikare områden

P4 Malmöhus gjorde nyligen en granskning av bilförsäkringspremier. Det man kom fram till var att bostadsområde kan ha större påverkan på priset än ens ålder och laglydighet. I en jämförelse tittade man på priser åt en äldre person som aldrig fått sitt körkort indraget men som bodde i ett låginkomsttagare-område och så jämförde man dessa med en yngre person som fått sitt körkort indraget ett par gånger men som bodde i ett höginkomsttagare-område. Man fann att personen som var yngre och en sämre förare ändå fick ett lägre pris på grund av bostadsområdet. 

Vad påverkar priset på bilförsäkringen?

När försäkringsaktörer sätter priser så väger de in flera faktorer. Bostadsområde är en av dessa men de tittar bland annat också på hur gammal du är, vad det är för bil du vill försäkra samt hur länge du har haft körkort. Försäkringspriser sätts även utifrån hur stor risken bedöms vara för att en skada sker och vad den eventuella kostnaden. 

Vad kan man göra åt saken?

För att hålla nere kostnaderna för din bilförsäkring så är det viktigt att du jämför din bilförsäkring med jämna mellanrum. Beroende på om du har en fast försäkringsperiod på ett år eller om du kan byta när som helst så kan du jämföra bilförsäkring olika ofta. 

Så kan du hitta en billigare försäkring

Använd dig av en jämförelsesajt. När du jämför bilförsäkring hos oss på Happens så jämför du både villkor och pris, samtidigt! Genom att jämföra bilförsäkring kan du hitta en billigare försäkring med likvärdigt eller ännu bättre skydd. Det lönar sig ofta att jämföra sin bilförsäkring och många människor sparar flera tusenlappar per år. Prova själv och se hur mycket du kan spara!

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen