Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Vilka försäkringsbolag finns det för hund?

Vi vet att det kan vara svårt att välja försäkringsbolag till din hund. Därför har vi sammanställt en lista med alla försäkringsbolag som försäkrar hundar.

Skriven av Josefine

Publicerad 14 mars, 2023. Uppdaterad 12 mars, 2024.

Fyra små hundar sitter tillsammans framför en rosa fotobakgrund. Vilket försäkringsbolag är bäst för min hund?

Beroende på din hunds ras, ålder, vart ni bor samt din budget så finns det olika försäkringsbolag som passar bäst för dig och din hund. Om du inte vill betala en dyr räkning när du behöver uppsöka veterinär och är okej med en lite högre månadskostnad så kan en hundförsäkring med stor omfattning kanske passa dig. Om du däremot är okej med att det får kosta lite mer när din hund blir sjuk för att istället ha en lägre månadskostnad så kan det vara en hundförsäkring med lägre omfattning som passar dig. Om du har en blandras eller hundras som ofta inte begränsas av försäkringsvillkor har du vanligtvis också lite mer valmöjlighet än om du till exempel har en trubbnosad hundras så som mops, fransk bulldog, boston terrier m.fl. Därför kan det vara bra att du gör en jämförelse av hundförsäkringar innan du tecknar en.

Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring nu!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunderI Sverige finns det en hel del försäkringsbolag att välja mellan när du ska försäkra din hund. Kanske känner du bara igen några av dem eller så känner du inte igen någon alls. I listan nedan ser du alla försäkringsbolag som år 2023 finns att välja mellan när det kommer till hundförsäkring. För att få fram en jämförelse som gäller för dig och din hund kan du klicka här.


Försäkringsbolag för hund:

 • Agria

 • Dina försäkringar

 • Folksam

 • FurryChamp

 • ICA försäkring

 • If

 • Lassie

 • ManyPets

 • Svedea

 • Sveland

 • Trygg Hansa


I tabellen nedan ser du en översikt mellan de olika försäkringsbolagens nivåer av veterinärvårdsbelopp, vilka fasta självrisker du kan välja samt vilka rörliga självrisker du kan välja. För att få fram ett pris på vad försäkringarna skulle kosta varje månad för dig och din hund kan du enkelt göra en jämförelse här.Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring nu!

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen