Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Volvia bilförsäkring

Undrar du vad som ingår i Volvias försäkring och om den är bra? I den här artikeln har vi samlat allt du behöver veta om Volvias bilförsäkring.

Skriven av Josefine

Publicerad 08 maj, 2023. Uppdaterad 08 mars, 2024.

Volvo bil försäkrad med Volvia försäkring

Vad ingår i Volvia försäkring?

Volvia bilförsäkring erbjuder tre olika omfattningar samt ett flertal tilläggsförsäkringar. Deras försäkringar har ett skydd enligt marknadens standard men däremot så erbjuder de unika tilläggsförsäkringar som till exempel Volvia Care och självriskelimineringar. 

Volvia trafikförsäkring

Volvia trafikförsäkring är precis som det låter en trafikförsäkring med skydd för andra trafikanter enligt svensk lag. Självrisk för trafikförsäkringen är 0 kr om din bil är yngre än 8 år.

Volvia halvförsäkring

I Volvias halvförsäkring ingår skador för stöld, brand, maskinskada, assistans och rättsskydd vid tvist. Självklart ingår även den lagstadgade trafikförsäkringen.

Volvia helförsäkring

Volvia helförsäkring innehåller både en trafikförsäkring och en halvförsäkring samt skydd för vagnskada. Det innebär att alla yttre skador på din bil täcks av försäkringen. 

Care by Volvo

Care by Volvo är ett bilabonnemang med 3 månaders uppsägningstid. Du betalar en avgift för bil, service och försäkring och slipper teckna egen försäkring för din leasade bil. I Care by Volvo har du trafikförsäkring och halvförsäkring eftersom att bilarna som man kan välja att ha abonnemang på är så pass nya att de täcks av vagnskadegarantin. 

Volvo försäkring

Volvos försäkringar är ett erbjudande som finns tillgängligt för kunder som köper en ny eller begagnad Volvo. Försäkringen är utformad för att ge kunderna en trygghet och säkerhet när de kör sin bil. Det finns flera olika typer av försäkringar som erbjuds av Volvo, inklusive helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring.

If märkesförsäkring

If erbjuder märkesförsäkringar för ett antal bilvarumärken, bland annat Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volvo och Volkswagen. Dessa försäkringar är utformade för att ge kunderna ett omfattande skydd och en trygghet när de kör sin bil.

If's märkesförsäkringar innehåller vanligtvis försäkringar för trafikskador, stöld, brand, glas- och rutor, samt maskinskador. Kunderna har även möjlighet att välja till extra skydd såsom hyrbilsförsäkring, nyvärdesersättning och rättsskydd.

En fördel med If's märkesförsäkringar är att de är anpassade efter respektive bilmärkes behov och krav. Detta innebär att försäkringarna innehåller specifika förmåner som kan vara relevanta för just den typen av bil. Till exempel kan en Audi-försäkring inkludera extra skydd för ljud- och kommunikationssystem, medan en Volvo-försäkring kan innehålla specifikt skydd för säkerhetssystem och tillbehör.

Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Är volvia bra?

På Trustpilot har Volvia 138 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4,3 av 5 stjärnor. 61% av alla omdömen är satta med 5 stjärnor och 26% är satta med 1 stjärna. De som har haft en negativ upplevelse kommenterar att premien är dyr och att de är missnöjda med skadehanteringen. Av de som har haft en positiv upplevelse kommenterar de att skadehanteringen gått snabbt och smidigt, att de känner sig trygga samt att skadehandläggare varit trevliga. 

På Google recensioner har Volvia insurance över 100 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 3,6 av 5 stjärnor. Kommentarerna är ungefär detsamma som på Trustpilot men det är viktigt att komma ihåg att Google omdömen inte verifieras. 

Volvia kontakt

Om man behöver komma i kontakt med Volvia gällande frågor om sin försäkring eller annan relaterad fråga finns det flera sätt att göra det.

Volvia telefonnummer: 031-345 67 00 

Volvia chatt: öppet varje dag

En enkel och snabb metod är att besöka Volvias hemsida där man kan hitta information och kontaktdetaljer för att nå Volvias kundservice. På hemsidan finns en chattfunktion där man kan chatta direkt med en kundservicerepresentant. Man kan också använda en kontaktformulär där man skickar in sin fråga eller ett telefonsamtal där man får tala direkt med en representant.

Om man föredrar att kontakta Volvia via telefon finns det flera nummer som man kan ringa beroende på vilket ärende man har. För frågor om försäkringar kan man ringa Volvias kundtjänst på telefonnummer 031-345 67 00. För skadeärenden kan man ringa Volvias skadeavdelning på telefonnummer 031-345 69 00 . Det är också möjligt att kontakta Volvia via sociala medier som Facebook och Twitter.

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att kontakta Volvia beroende på vilket ärende man har. Volvias hemsida ger tillgång till en chattfunktion och kontaktformulär, medan telefonen kan användas för att nå både kundtjänst och skadeavdelning. Sociala medier kan också användas som en alternativ kontaktväg.

Volvia skadeanmälan

Om du behöver anmäla skada till Volvia försäkring så kan du antingen göra det via hemsidan eller Volvia-appen. I appen kan du enkelt ta bilder på skadan och bifoga de i ärendet. Om du har frågor gällande en skada kan du kontakta avdelningen för skadeärenden på 031-345 69 00.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Jämför bilförsäkring

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen