Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

WaterCircles Försäkring - omdöme, information och betyg 2023

WaterCircles är ett försäkringsbolag för både dig och dina saker. Håller du på att jämföra försäkringar och vill veta mer om WaterCircles? Vi har samlat all information du behöver veta om WaterCircles försäkring.

Josefine

Uppdaterad 17 april, 2023

Publicerad 29 mars, 2023Om Watercircles

WaterCircles startade år 2010 och är verksamma både i Sverige och Norge. Många av deras försäkringar är märkta med bra miljöval eftersom att miljön är ett centralt fokusområde för WaterCircles. Personlig, trevlig och trygg kundservice är också centralt för Watercircles och de svarar på telefonsamtal inom 20 sekunder enligt deras hemsida. Idag är det norska bolaget WaterCircles Forsikring ASA försäkringsgivare åt WaterCircles Sverige men före år 2020 så var if skadeförsäkring försäkringsgivare till Watercircles. 

Vem äger WaterCircles?

WaterCircles Sverige är en svensk filial till det norska försäkringsbolaget WaterCircles Forsikring ASA Norge. Både dessa bolag ingår i en koncern som tillsammans ägs av Urzus Holding As.

Vad har WaterCircles för försäkringar?

WaterCircles erbjuder både hemförsäkring och bilförsäkring. De har även försäkringar för fordon så som husbil, släpvagn och båt samt olycksfallsförsäkring för personskydd. 


WaterCircles Hemförsäkring:

 • Hemförsäkring

 • Villahemförsäkring

 • Fritidshusförsäkring

WaterCircles Bilförsäkring:

 • Trafikförsäkring

 • Halvförsäkring

 • Helförsäkring

 • Miljöbilsförsäkring

WaterCircles Fordonsförsäkring:

 • Båtförsäkring

 • Husvagn

 • Släpvagn

 • Husbil

WaterCircles kontakt & kundtjänst

Om du behöver komma i kontakt med WaterCircles kundtjänst så är det lättast att ringa eller mejla. Vill du så kan du även posta dokument eller skicka brev om det skulle behövas. WaterCircles kundservice har öppet vardagar 8:15 till 16:45 och de lovar att svara i telefon inom 20 sekunder. 

WaterCircles telefonnummer: 010-4900 999

WaterCircles mejl: info@watercircles.se eller skador@watercircles.se 


Hur gör jag en skadeanmälan till WaterCircles?

Om du vill anmäla en skada till WaterCircles gör du det via deras skadeformulär på hemsidan. Välj vilken typ av skada det gäller och fyll sedan i alla uppgifter så börjar skadehandläggningen. Om du hellre vill så kan du också få hjälp att anmäla skadan via telefon. Du ringer in till deras telefonnummer och säger att du vill anmäla en skada. 


Kan jag överklaga nekad ersättning av skada?

Om du har klagomål och är missnöjd kan du kontakta WaterCircles klagomålsansvarig på genom att fylla i formuläret på deras hemsida. Du kan också mejla in till kundsynpunkter@watercircles.se. Inkomna klagomål besvaras inom 14 dagar. Du har rätt att begära omprövning om du anser att du har rätt till ersättning för en skada.  

Om du fortfarande skulle vara missnöjd även efter omprövning kan du i många fall överklaga till en nämnd eller domstol. Det är alltid kostnadsfritt för dig som konsument att överklaga till en nämnd. Vilken nämnd du ska vända dig till beror på vad ärendet handlar om. Vid överklagan av beslut för ersättning av försäkring kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) då de prövar de flesta tvister mellan konsumenter och företag. 


Hållbarhet

WaterCircles arbetar främst med miljömässig hållbarhet både vad gäller skadereglering och avtryck som företag. Pengar som investeras inom företaget ska gå till miljövänliga initiativ och skadereglering ska i största möjliga mån vara cirkulär. Det innebär att man försöker återbruka mer istället för att köpa nytt. 

Många av WaterCircles försäkringar har fått Naturskyddsföreningens märke “Bra Miljöval”. Det finns flera krav man måste nå upp till som försäkringsbolag för att få den märkningen men bland annat så ställs det krav på miljövänlig skadereglering, att information för hur man kan minska sitt klimatavtryck går ut till kunder samt att företaget och kontoret väljer miljövänligare alternativ för exempelvis möbler, förbrukningsmaterial och resväg till och från jobbet. 

Är WaterCircles bra?

WaterCircles har inga omdömen på varken Trustpilot eller Reco. De har ingen aktiv företagsprofil för att samla in omdömen kontinuerligt och besvarar därför heller inte några.

På Google recensioner har WaterCircles nära 150 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 3,7 av 5 stjärnor. Kommentarerna är spridda mellan de som är nöjda och missnöjda. Trots detta handlar det om samma sak: kundservice och skadehantering. De kunder som är nöjda med WaterCircles menar på att de blivit väl bemötta och att skadehanteringen varit smidig och snabb. De som är missnöjda tycker tvärtom att de inte blivit väl bemötta och skadehanteringen har varit långsam och utdragen. 

Har WaterCircles rabatt?

Ja, WaterCircles erbjuder 20% rabatt när du tecknar försäkring online. Vi kan inte hitta någon information gällande eventuell samlingsrabatt utan rekommenderar istället att du jämför alla dina försäkringar individuellt för att få rätt skydd till rätt pris.

Har WaterCircles den bästa försäkringen?

Vilket skydd som passar bäst för dig och ditt försäkringsbehov skiljer sig från det skydd som passar bäst för någon annan. Det går därför inte att säga att en försäkring är bäst för alla. För att ta reda på vilken försäkring som är bäst lämpad för dig och ditt liv rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. 

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

Hund

Katt

Hem

Spar

Bil

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.