Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


Hundförsäkring för Dansk-svensk Gårdshund

I den här artikeln kan du få mer information om hur du kan hitta hundförsäkring till din Dansk-svenska gårdshund.

Skriven av Josefine

Publicerad 17 oktober, 2023. Uppdaterad 13 mars, 2024.

Glad dansk-svensk gårdshund som är rätt försäkrad tack vare Happens jämförelsetjänst för hundförsäkring

Försäkra Dansk-svensk gårdshund

Dansk-svensk gårdshund är en hälsosam och livlig ras med en passion för mental och fysisk aktivitet. Traditionellt använd som vakthund och råttjägare, har denna ras blivit en uppskattad sällskapshund för de som kan tillgodose dess dagliga träningsbehov. Med en rik historia som en del av det svenska kulturarvet, lider dansk-svensk gårdshund sällan av allvarliga sjukdomar. Ändå är det viktigt att vara förberedd om olyckan skulle inträffa. Kräkning och diarré är de vanligaste orsakerna till veterinärbesök bland dansk-svenska gårdshundar.

Vad kan hundförsäkring för en Dansk-svensk gårdshund kosta?

Priset för din hundförsäkring kan variera beroende på faktorer som ras, kön, bostadsort och det försäkringsskydd du väljer. De faktorer som vanligtvis påverkar mest är ersättningsbeloppet och självrisken. En lägre självrisk resulterar i en högre premie, men täcker fler av dina veterinärkostnader. Å andra sidan kan en högre självrisk sänka din premie, men innebär att du står för en större del av kostnaden vid veterinärbesök.

Hundförsäkringar har en fast och en rörlig självrisk. Den fasta självrisken betalas vanligtvis en gång per självriskperiod som är satt av försäkringsbolaget. Blir hunden sjuk en gång till efter att den perioden löpt ut så behöver man alltså betala den fasta självrisken på nytt. Den rörliga självrisken tillkommer vanligtvis vid varje veterinärbesök.

Happens desktop hemsida logo

Här kan du räkna på pris

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Hur kan man välja hundförsäkring för Dansk-svenska gårdshund?

Det finns flera faktorer att överväga när man ska välja hundförsäkring. Vad är du beredd att själv betala hos veterinären? Vilka moment inkluderas i försäkringen, och vad skulle du vilja att den inkluderar? Försäkringar kan variera i omfattning, och du kan även göra tillval för att täcka kostnader som medicin och rehabilitering. Det kan därför vara bra att jämföra hundförsäkringar innan man bestämmer sig.

Hundförsäkring för Dansk-svensk gårdshund

Din Dansk-Svenska Gårdshund kan försäkras mot en mängd olika situationer. Det kan till exempel vara olyckor, sjukdomar, MR & CT-undersökningar, livförsäkring, läkemedel, specialfoder, rehabilitering och mycket mer. Du har flexibiliteten att välja mellan olika nivåer när det kommer till veterinärvårdsbelopp och tillägg i hundförsäkringen. På Happens kan du jämföra hundförsäkring med och utan livförsäkring om det är något du vill ha till din hund.

Happens desktop hemsida logo

Jämför hundförsäkring gratis

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Här kan du räkna på pris

Nu blev något fel

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen