Vill du ha hjälp?

010-336 71 40

Vill du ha hjälp?

010-336 71 40


7 Spartips: Så räcker pengarna längre under lågkonjunkturen

Under en lågkonjunktur är det viktigt att hantera sina pengar på ett smart sätt för att få dem att räcka längre. Här har du 7 spartips för lågkonjunkturen.

Skriven av Josefine

Publicerad 21 juni, 2023. Uppdaterad 07 juli, 2023.

Under en lågkonjunktur är det viktigt att hantera sina pengar på ett smart sätt för att få dem att räcka längre. Här har du 7 spartips för lågkonjunkturen.

Spara pengar 

Genom att göra några enkla justeringar i din vardagsekonomi kan du spara pengar och samtidigt minska din miljöpåverkan. Här är några effektiva spartips som kan hjälpa dig att hantera din ekonomi och få ut det mesta av varje krona.

7 spartips för lågkonjunktur

  1. Se över hur du använder dina pengar: Genom att använda en kassabok eller en ekonomiapp kan du hålla koll på dina utgifter. Genom att vara medveten om var dina pengar går kan du enkelt identifiera områden där du kan spara.

  2. Planera dina matinköp: Genom att göra en veckomatsedel och en inköpslista kan du undvika spontanköp och därigenom spara både tid och pengar. Lär dig också prissättningen på olika produkter för att kunna hitta de bästa erbjudandena.

  3. Laga mat hemma och ta vara på rester: Genom att laga mat hemma och ta vara på rester kan du spara både pengar och minska matsvinnet. Att ta med matlådor till jobbet kan spara dig flera hundra kronor varje månad.

  4. Se över dina avtal: Gå igenom avtalen för tv, internet, telefon och el för att se om det finns möjligheter att få billigare alternativ. Du kan också överväga att byta elavtal eller elleverantör för att spara pengar på din elkostnad.

  5. Se över dina försäkringar: Kontrollera dina försäkringar för att undvika dubbelbekostnad eller betalningar för onödiga försäkringar. Det kan vara värt att undersöka andra försäkringsbolag för att hitta bättre erbjudanden.

  6. Se över dina lån: Om du har flera dyra lån kan du överväga att samla dem till ett enda lån med bättre ränta. Kolla också möjligheten att byta bank för att få bättre lånevillkor. Var dock noga med att det nya lånet inte blir dyrare totalt sett.

  7. Inför köpstopp: Utmana dig själv att leva med ett köpstopp under en månad och bara köpa det som är absolut nödvändigt. Genom att begränsa dina inköp kan du spara pengar och samtidigt bidra till en mer hållbar konsumtion.

Happens strävar efter att tillhandahålla korrekt information, men vi kan inte garantera konsekvenserna av användares agerande baserat på denna artikel. Det ligger på användarens ansvar att bestämma hur informationen används och Happens kan inte hållas ansvariga för beslut som har fattats baserat på den information som finns i den här artikeln. För att få personlig hjälp och rådgivning så är du välkommen att kontakta en rådgivare hos oss på telefon.

Läs mer relaterat innehåll

Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu
Happens desktop hemsida logo

Hitta rätt försäkring för dig

Kostnadsfri tjänst

Villkor och pris i fokus

Över 100 000 hjälpta kunder

Jämför nu

Behöver du hjälp med din försäkring?

Våra experter hjälper dig!

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

E-postadress

Vänligen ange en giltig e-postadress

Välj dina intressen