Happens desktop hemsida logo
Happens desktop hemsida logo

7 Spartips: Så räcker pengarna längre under lågkonjunkturen

Under en lågkonjunktur är det viktigt att hantera sina pengar på ett smart sätt för att få dem att räcka längre. Här har du 7 spartips för lågkonjunkturen.

Josefine

Uppdaterad 07 juli, 2023

Publicerad 21 juni, 2023

Under en lågkonjunktur är det viktigt att hantera sina pengar på ett smart sätt för att få dem att räcka längre. Här har du 7 spartips för lågkonjunkturen.

Spara pengar 

Genom att göra några enkla justeringar i din vardagsekonomi kan du spara pengar och samtidigt minska din miljöpåverkan. Här är några effektiva spartips som kan hjälpa dig att hantera din ekonomi och få ut det mesta av varje krona.

7 spartips för lågkonjunktur

  1. Se över hur du använder dina pengar: Genom att använda en kassabok eller en ekonomiapp kan du hålla koll på dina utgifter. Genom att vara medveten om var dina pengar går kan du enkelt identifiera områden där du kan spara.

  2. Planera dina matinköp: Genom att göra en veckomatsedel och en inköpslista kan du undvika spontanköp och därigenom spara både tid och pengar. Lär dig också prissättningen på olika produkter för att kunna hitta de bästa erbjudandena.

  3. Laga mat hemma och ta vara på rester: Genom att laga mat hemma och ta vara på rester kan du spara både pengar och minska matsvinnet. Att ta med matlådor till jobbet kan spara dig flera hundra kronor varje månad.

  4. Se över dina avtal: Gå igenom avtalen för tv, internet, telefon och el för att se om det finns möjligheter att få billigare alternativ. Du kan också överväga att byta elavtal eller elleverantör för att spara pengar på din elkostnad.

  5. Se över dina försäkringar: Kontrollera dina försäkringar för att undvika dubbelbekostnad eller betalningar för onödiga försäkringar. Det kan vara värt att undersöka andra försäkringsbolag för att hitta bättre erbjudanden.

  6. Se över dina lån: Om du har flera dyra lån kan du överväga att samla dem till ett enda lån med bättre ränta. Kolla också möjligheten att byta bank för att få bättre lånevillkor. Var dock noga med att det nya lånet inte blir dyrare totalt sett.

  7. Inför köpstopp: Utmana dig själv att leva med ett köpstopp under en månad och bara köpa det som är absolut nödvändigt. Genom att begränsa dina inköp kan du spara pengar och samtidigt bidra till en mer hållbar konsumtion.

Josefine Öijer

Ämnen:

Artiklar om försäkring, livet och allt däremellan

Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev för att aldrig missa när vi publicerar något nytt

Vänligen ange en giltig e-postadress

Vi kommer bara skicka e-post baserat på dina intressen

You've got the power Ta kontroll över dina försäkringar.